Μενού
Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Εορτασμοί Χριστουγέννων στο εξωτερικό | AP Photos / Alessandra Tarantino
  • Α-
  • Α+

Εκατοντάδες χιλιάδες τυχεροί έχουν ευκαιρία σήμερα (22/12) να κερδίσουν στον παραδοσιακό και χριστουγεννιάτικο κρατικό λαχείο των Χριστουγέννων στην Ισπανία 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, και να αλλάξουν μία και καλή τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Χριστουγεννιάτικη Λοταρία είναι μία από τις πιο βαθιά ριζωμένες και δημοφιλείς παραδόσεις στη χώρα και η κλήρωση θα γίνει σήμερα, Παρασκευή (22/12), όπου κάποιος τυχερός ή τυχερή θα κερδίσει τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, για το κρατικό λαχείο που είναι γνωστό ως «El Gordo» και η ιστορία του ξεπερνάει τα 200 χρόνια. Πραγματοποιείται από τη Lotería de Navidad, και θεωρείται η δεύτερη μακροβιότερη κλήρωση στον κόσμο. καθώς η πρώτη λαμβάνει χώρα στην Ολλανδία από το 1726.

Κρατικό λαχείο στην Ισπανία: Η ιστορία του

Η ιστορία του κρατικού λαχείου Χριστουγέννων, ανά τα χρόνια, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς «γεννήθηκε» για να συγκεντρώσει χρήματα για τα ισπανικά στρατεύματα, τα οποία πραγματοποιούσαν εκστρατείες κατά τη διάρκεια του ισπανικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας κατά των γαλλικών στρατευμάτων του Ναπολέοντα.

Παρά τα δύσκολα χρόνια της χώρας, όπως η εμφάνιση της ισπανικής γρίπης μεταξύ 1918 και 1919, η χριστουγεννιάτικη κλήρωση του λαχείου συνέχισε να διεξάγεται. Επίσης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου (1936- 1939), η λοταρία πραγματοποιήθηκε και στα δύο στρατόπεδα του πολέμου

Ο επινοητής της χριστουγεννιάτικης λοταρίας ήταν ο υπουργός Οικονομικών της εποχής, Ciriaco González Carvajal, ο οποίος το 1812 πρότεινε την ιδέα δημιουργίας μιας εξαιρετικής λαχειοφόρου αγοράς για τα Χριστούγεννα, με ένα σύστημα εξαγωγής μπάλας διαφορετικό από αυτό της συνηθισμένης λοταρίας. 

Κρατικό λαχείο στην Ισπανία: Τι θα γίνει φέτος

Όπως υπογραμμίζει η κρατική τηλεόραση, το 2023 πουλήθηκαν συνολικά 172 εκατομμύρια décimos (δέκατα) των 20 ευρώ και θα διανεμηθούν συνολικά 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Για το λόγο αυτό, ένα από τα πιο επιθυμητά έπαθλα είναι το Gordo, το οποίο μοιράζει περισσότερα από 400.000 ευρώ για κάθε δέκατο νικητή. Θεωρείται λαχείο που έχει αποδέκτες χιλιάδες νικητές σε όλη την Ισπανία.

Οι μαθητές του σχολείου Σαν Ιλδεφόνσο τραγουδούν τους αριθμούς και τα κέρδη στο Teatro Real της Μαδρίτης και όλα τα ΜΜΕ είναι συνδεδεμένα με την εκδήλωση. Το συγκεκριμένο σχολείο αρχικά ήταν ορφανοτροφείο , σήμερα όμως φιλοξενεί παιδιά που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στην Ισπανία κάθε 22 Δεκεμβρίου , οποιαδήποτε δραστηριότητα περιορίζεται καθώς άπαντες παρακολουθούν την κλήρωση που διαρκεί ώρες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA