Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τέσσερα από τα σχολεία του στη Λωρίδα της Γάζας στα οποία στεγάζονται εκτοπισμένοι από τον πόλεμο, επλήγησαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς, τους οποίους η κυβέρνηση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς αποδίδει στο Ισραήλ.
Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο 23 ανθρώπων, ανακοίνωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), διευκρινίζοντας ότι επλήγησαν δύο σχολεία εντός των προσφυγικών καταυλισμών της Τζαμπαλίγια και της Αλ Σάτι, στο βόρειο τμήμα της Γάζας, καθώς και άλλα δύο στο Μπουρέιτζ, νοτιότερα.
Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα έκανε λόγο για 27 νεκρούς σε ισραηλινό βομβαρδισμό κοντά στο σχολείο της UNRWA στην Τζαμπαλίγια και για άλλους πέντε στον καταυλισμό Αλ-Σάτι.
Δεν αναφέρθηκε στα σχολεία που επλήγησαν στο Μπουρέιτζ. Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα από την πλευρά της έκανε λόγο για 15 νεκρούς σε βομβαρδισμό στον καταυλισμό αυτό, χωρίς να γίνει μνεία στα σχολεία της UNRWA.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.