Μενού
Η κρεβατοκάμαρα, έξυπνα τοποθετημένη στη σοφίτα
Η κρεβατοκάμαρα, έξυπνα τοποθετημένη στη σοφίτα | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένας άντρας από τις ΗΠΑ κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ, από εκεί που ζούσε μία συνηθισμένη ζωή, να αγγίξει το «αμερικανικό όνειρο», μετατρέποντας το σπίτι του σε σύμπλεγμα από μικροσκοπικά Airbnbs.

O Ansel ζούσε για πολλά χρόνια σε ένα τυπικό προαστιακό μονώροφο στο Όουκλαντ των ΗΠΑ, όταν αποφάσισε να μετατρέψει την κενή αυλή και το γκαράζ σε διαμερίσματα με κορυφαία εμπειρία διαμονής, θέλοντας συνάμα να μοιραστεί τα μυστικά του με τους πελάτες του.

Το Tiny Oakland

Ο Άνσελ κατάφερε να αυξήσει τόσο το εισόδημά του όσο και τους εσωτερικούς χώρους της ιδιοκτησίας του, στριμώχνοντας δύο μικροσκοπικά προκάτ στην αυλή του σπιτιού του. Όχι μόνο αυτό, αλλά ανακαίνισε και το γκαράζ του, μεταμορφώνοντάς το σε ένα ενιαίο στούντιο, ενώ προσφέρει και τους τρεις χώρους προς ενοικίαση, κερδίζοντας περίπου 6.000 δολάρια τον μήνα.

Ονομάζει το μικρό του ξενοδοχειακό του σύμπλεγμα «μικρό Όουκλαντ», παρέχοντας για διαμονή δύο σπίτια-τρέιλερ, και το χαριτωμένο και μινιμάλ γκαράζ-στούντιο, πλήρες με μπάνιο, κρεβατοκάμαρα, χώρο γραφείου αλλά και μία λουσάτη τηλεόραση 60 ιντσών μπροστά στο κρεβάτι.

Το ανανεωμένο γκαράζ
Το ανανεωμένο γκαράζ | Youtube

Τα άλλα δύο σπιτάκια δεν πάνε πίσω όμως, διαθέτοντας ξεχωριστούς χώρους μπάνιου, κουζινάκια και χώρο ξεκούρασης, μέσα σε μία απέριττη μοντέρνα αισθητική που χρωματίζεται τέλεια από τα άφθονα διακοσμητικά φυτά, και όλα αυτά ούτε σε 15 τετραγωνικά.

O χώρος του τρέιλερ
O χώρος του τρέιλερ | Youtube
Η κρεβατοκάμαρα, έξυπνα τοποθετημένη στη σοφίτα
Η κρεβατοκάμαρα, έξυπνα τοποθετημένη στη σοφίτα | Youtube
Η διακόσμηση με ψεύτικα φυτά
Η διακόσμηση με ψεύτικα φυτά | Youtube

Ο Άνσελ δεν ενδιαφέρεται όμως μόνο για την τσέπη του. Προκαλεί κάθε νέο του καλεσμένο να δοκιμάσει να κάνει το ίδιο, και δηλώνει πάντα διαθέσιμος να παρέχει συμβουλές, αλλά και τα λογιστικά ενός τέτοιου «ανοίγματος».

«Ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό. Δεν είχα καμία εμπειρία στην οικοδομή ή τη διακόσμηση, έμαθα τα πάντα από το Youtube. Πραγματικά, ελπίζω ότι ο κόσμος που με βλέπει θα εμπνευστεί να κάνει κάτι παρόμοιο, να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητά του και να κάνει κάτι καινοτόμο με την ιδιοκτησία του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA