Μενού
Belem
Belem | Μηχανή του Χρόνου
  • Α-
  • Α+

Το Μπελέμ, ένα ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο από τη Γαλλία, θα μεταφέρει για πρώτη φορά δια θαλάσσης, την Ολυμπιακή Φλόγα. Οι Γάλλοι το επέλεξαν καθώς από το 1984 έχει χαρακτηριστεί «Ιστορικό Μνηµείο» και αποτελεί σύμβολο της ναυτικής παράδοσης της Γαλλίας. 

Έχοντας επάνω του δεκαέξι επαγγελματίες ναυτικούς και περίπου 100 επιβάτες, θα παραλάβει στις 26 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα από τον Πειραιά για να την μεταφέρει στην Μασσαλία στις 8 Μαΐου. Το Belem είναι το τελευταίο τρικάταρτο ιστιοφόρο του γαλλικού εμπορικού ναυτικού, με τετράγωνα πανιά και χαλύβδινη γάστρα, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και παραμένει λειτουργικό μέχρι σήμερα.

Πλέει με μικτό πλήρωμα 16 επαγγελματιών ναυτικών του  εμπορικού ναυτικού. Μπορεί να μεταφέρει έως και 48 εκπαιδευόμενους. Αυτός είναι ο λόγος που οι ναυτικοί του Belem πρέπει να συνδυάζουν τις θαλάσσιες δεξιότητες και την παιδαγωγική.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA