Μενού
Ο κ. Αμίνι έξω από την καλύβα του στον Τάμεση
Ο κ. Αμίνι έξω από την καλύβα του στον Τάμεση | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένας άστεγος άντρας από το Λονδίνο ξόδεψε μόλις 300 λίρες για να χτίσει το καλυβάκι του, κάτω από πέρασμα γέφυρας στον ποταμό Τάμεση.

Ο Σαχού Αμίνι, 43 ετών, με καταγωγή από το Ιράν, λέει στην Standard ότι «ζει το όνειρό του» αφού έστησε ένα υπόστεγο κάτω από τη γέφυρα Battersea, δίπλα στον ποταμό που διατρέχει την πρωτεύουσα, όπου απολαμβάνει τη θέα στο νερό αλλά και την προσοχή των περαστικών που βρίσκουν γουστόζικο το κατάλυμά του.

«Ζω το όνειρό μου»

Την ίδια στιγμή, έχει πιο «προνομιακή» θέση και από τους λεφτάδες γείτονές του στην παραπλήσια οδό Cheyne Walk του Τσέλσι, οι οποίοι έχουν πληρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια λίρες για τα διαμερίσματά τους, για την ίδια ή και χειρότερη θέα. 

To καλυβάκι του κ. Αμίνι
To καλυβάκι του κ. Αμίνι | Youtube

Ανάμεσα στους πλούσιους και διάσημους που ζουν κοντά είναι ο τραγουδιστής των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ και ο rocker Μπράιαν Άνταμς. Ο Αμίνι εργαζόταν κάποτε ως ταχυδρόμος και ζούσε σε δικό του διαμέρισμα, αλλά εκδιώχθηκε για καθυστέρηση ενοικίου τον Μάρτιο του 2023, όταν ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα τον άφησε ανίκανο να εργάζεται στην παλιά του δουλειά και να βγάζει τα προς το ζην.

Είναι ακατάστατο, αλλά έχει όλες τις ανέσεις
Είναι ακατάστατο, αλλά έχει όλες τις ανέσεις | Youtube

Όσο μαγειρεύει το μεσογειακό πρωινό του σε μια σόμπα υγραερίου έξω από το σπίτι του, λέει στη Standard: «Ζω το όνειρό μου να είμαι δίπλα στο νερό. Η θέα είναι υπέροχη και νιώθω τυχερός που έχω αυτό το μέρος».

Ένα «βασιλικό» γεύμα με ομελέτα
Ένα «βασιλικό» γεύμα με ομελέτα | Youtube

Τα καλά και τα κακά

«Η δημοτική αρχή δεν με δυσκόλεψε όσο έχτιζα το σπίτι. Το έφτιαξα μόνος μου και είμαι περήφανος για αυτό που δημιούργησα». Ο κ. Αμίνι είπε ότι πλένεται σε ένα τοπικό γυμναστήριο και έχει οργανώσει τον λιλιπούτειο χώρο διαβίωσής του, ώστε να μπορεί να ζήσει εκεί μακροπρόθεσμα παρά τους περιορισμούς.

«Φυσικά θα ήθελα μια πιο στιβαρή κατασκευή στο ποτάμι, αλλά το κόστος θα ήταν μεγάλο. Προς το παρόν είμαι χαρούμενος εδώ. Οι ντόπιοι είναι πολύ γενναιόδωροι και φιλικοί. Κάποιοι μου φέρνουν καφέ ή μου προφέρουν χρήματα».

Ο 43χρονος δήλωσε πως στον αντίποδα, η κύρια δυσκολία που αντιμετωπίζει είναι το κρύο και η υγρασία, ελλείψει οποιασδήποτε μόνωσης στο παράπηγμα. «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα και μπορεί να μην είμαι τέλεια, αλλά είμαι ευγνώμων για το μικρό μου καταφύγιο στον Τάμεση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA