Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται πολύ κοντά και τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να επιλέξετε προορισμούς και να κλείσετε διαμονή. Πέντε προορισμοί στο εξωτερικό για τις φετινές χριστουγεννιάτικες διακοπές. 

Τα Cotswolds είναι το πιο όμορφο μυστικό της αγγλικής εξοχής

Είναι ένα κατάλληλο μέρος για χριστουγεννιάτικες διακοπές, ειδικά αν σας αρέσει το χιόνι και η ηρεμία. Το μέρος είναι γεμάτο με χριστουγεννιάτικες αγορές, όμορφα φώτα και τα εξοχικά ξενοδοχεία είναι υπέροχα και γραφικά. 

Μπορείτε να επισκεφθείτε τα καταστήματα και να κάνετε βόλτα στις κοιλάδες και να δείτε τους όμορφους ποταμούς. Κάθε πρωτοχρονιά τα αρχοντικά ξενοδοχεία διοργανώνουν πάρτι με εορταστικό δείπνο για να περάσετε τηνβραδιά. 

Η «παγωμένη» Νέα Υόρκη 

Η Νέα Υόρκη ήταν και θα είναι πάντα ένας από τους καλύτερους προορισμούς για χριστουγεννιάτικες διακοπές. Εκεί θα κάνετε πατινάζ στο Rockefeller Center και βόλτες στη γέφυρα του Mπρούκλιν. 

Τα φώτα δεν σβήνουν ποτέ, οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι τεράστιες και τι καλύτερο από μια βόλτα στην πέμπτη Λεωφόρο όπου όλα τα μαγαζιά είναι στολισμένα και εντυπωσιάζουν

Νέα Υόρκη
Shutterstock

Ισλανδία με θέα το Βόρειο Σέλας

Σχεδόν πάντα χιονίζει τα στην Ισλανδία και τα Χριστούγεννα εκεί είναι αξέχαστα με το Βόρειο Σέλας να είναι ορατό τις καθαρές νύχτες. 

Στην Ισλανδία υπάρχουν 13 Άγιοι Βασίληδες όπου από τις 11 Δεκεμβρίου έρχεται ένας κάθε βράδυ μέχρι και την ημέρα των Χριστουγέννων. Η περίοδος των Χριστουγέννων τελειώνει όταν και ο τελευταίος επιστρέψει πίσω στα βουνά στις 6 Ιανουαρίου.

Οι άνθρωποι αρχίζουν να στολίζουν ήδη από τον Οκτώβριο για να φωτίσουν τις μεγάλες νύχτες που απλώς μεγαλώνουν μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων και την πρωτοχρονιά ο ουρανός γεμίζει από πυροτεχνήματα. 

Ισλανδία
Shutterstock

Ελβετία για χιονισμένα τοπία 

Τα Χριστούγεννα στην Ελβετία θα είναι χιονισμένα και αξίζει να τα περάσετε εκεί. Οι όμορφοι χώροι, τα φώτα στην πόλη και το χιόνι είναι αρκετά για να κάνουν κάποιον να νιώσει τη ζεστασιά των εορτών. 

Μπορείτε να κάνετε βόλτα με έλκηθρο ή να επισκεφθείτε μια θερμαινόμενη πισίνα και να πάτε σε μια καλύβα στις Άλπεις με θέα το χιονισμένο βουνό. 

Ελβετία
Shutterstock

Αυστρία για μία ήσυχη νύχτα

Τα Χριστούγεννα στην Αυστρία είναι πολύ ήρεμα με μυρωδιές μπισκότων, υπέροχες διακοσμήσεις και εορταστικά τραγούδια να υπάρχουν σε κάθε στενό. Γύρω στις 19:00 της παραμονής των Χριστουγέννων, το δέντρο ανάβει για πρώτη φορά με τα καταστήματα να είναι κλειστά από τις 16:00 σε μια παράδοση που ονομάζεται «Silent Night» (ήσυχη νύχτα). 

Αυστρία
Shutterstock
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA