Μενού
Οι χειμερινοί στολισμοί του Τόκιο
Οι χειμερινοί στολισμοί του Τόκιο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί με λαμπιόνα και γυαλιστερές μπάλες είναι ένα χαρακτηριστικό της περιόδου, χωρίς το οποίο η γιορτή απλά μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη. Όσο κρατάνε οι εορτασμοί, πολλοί είναι οι ιδιώτες που παραβγαίνουν στο ποιος θα στολίσει πιο εντυπωσιακά το σπίτι και την αυλή του.

Πάντα όμως θα χάνουν τη σύγκριση με τους στολισμούς που κάνουν οι δημοτικές αρχές σε μεγάλες πόλεις, αφού το φαντασμαγορικό θέαμα από τα κατάφωτα γιγάντια δέντρα, και τις «βροχές» από λαμπάκια που σκαρφαλώνουν στις κολώνες των δρόμων και σχηματίζουν λαμπερές αψίδες, είναι απλά αξεπέραστο.

Νέα Υόρκη - Κέντρο Ρόκφελερ

Σε πρόσφατο άρθρο του, το Conde Nast Traveller χαρακτήρισε «must see» το θέαμα που προσφέρει το μνημειώδες εμπορικό κέντρο του Big Apple. Το περίφημο νορβηγικό έλατο στο κέντρο της πλατείας κλέβει την παράσταση, με ύψος 77 πόδια, τυλιγμένο με μία ατελείωτη συστοιχία από 45.000 λαμπάκια που μετράει πέντε μίλια μάκρος.

Σάντα Φε, Νέο Μεξικό - Canyon Road Farolito Walk

Μία πολύ πιο ρουστίκ φιλοσοφία διακόσμησης ακολουθούν οι κάτοικοι του περιπάτου Canyon Road στη Σάντα Φε του Νέου Μεξικό. Τα πεζοδρόμια, ο δρόμος αλλά πολλές από τις χασιέντες της γειτονιάς διακοσμούνται με χιλιάδες χάρτινα φαναράκια, τα οποία φωτίζονται είτε με πραγματική φωτιά είτε με λάμπες πυράκτωσης, και το «ζεστό» κίτρινο φως δημιουργεί μία εξαιρετικά οικεία ατμόσφαιρα.

Ολλανδία - Amsterdam Light Festival

Αποτελεί περισσότερο καλλιτεχνική δήλωση και δρώμενο με αφορμή τα Χριστούγεννα, παρά συνοδευτικό στολισμό. Σημείο αναφοράς στην ολλανδική πρωτεύουσα εδώ και κάποια χρόνια, η πόλη στήνει το Light Festival με μία τεράστια εγκατάσταση που περικλείει όλη την πόλη, ενώ χρησιμοποιεί, LED λάμπες σε πρωτότυπα σχήματα καθώς και αφηρημένες αναπαραστάσεις με προβολείς LED και lasers, σε δρόμους, σπίτια αλλά και δημόσια κτίρια.

Ιαπωνία - Tokyo Winter Illuminations

Οι πανέμορφοι στολισμοί της πρωτεύουσας του Τόκιο έχουν και ονομασία προέλευσης  Η πόλη βασίζεται κυρίως στα παραδοσιακά λαμπάκια και δεν κάνει περίτεχνους στολισμούς, αλλά κερδίζει στην κλίμακα. Τα φωτεινά στολίδια καλύπτουν τα πάντα, από τα γυμνά πλατάνια, σφένδαμους και κερασιές στα πεζοδρόμια, τις γωνίες και τις βιτρίνες των μαγαζιών, τα παρτέρια, τις πλατείες, μέχρι και τα λούνα παρκ και τις πολυκατοικίες. Κάθε φορά που τα λαμπάκια αλλάζουν συντονισμένα χρώμα, είναι σαν να μπαίνεις από τον έναν κόσμο στον άλλο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA