Μενού
al nahyan family
Mohamed bin Zayed Al Nahyan | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τη λίστα με τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο για το 2023 δημοσίευσε το Bloomberg. Στην κορυφή βρίσκεται η βασιλική οικογένεια του Άμπου Ντάμπι, ενώ στην πρώτη δεκάδα φιγουράρουν και άλλα ονόματα οίκων της Μέσης Ανατολής.

Μέσα στις δέκα πιο πλούσιες οικογένειες δεν υπάρχει κάποια ελληνική, ενώ εντύπωση προκαλεί πως στην 4η θέση βρίσκεται μία οικογένεια που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα της ζαχαροπλαστικής.

Η λίστα με τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο

Τα δισεκατομμύρια «ζαλίζουν» και η λίστα έχει ως εξής:

1. Στην πρώτη θέση έρχεται η βασιλική οικογένεια AL Nahyan του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η περιουσία της εκτιμάται σε 305 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στον βιομηχανικό τομέα.

2. Στη δεύτερη θέση έρχεται η οικογένεια Walton από τις ΗΠΑ που κατέχει το 46% της πολυεθνικής αλυσίδας καταστημάτων λιανικής πώλησης Walmart. Η περιουσία της υπολογίζεται σε 259,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

3. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Hermes από τη Γαλλία, με περιουσία 150,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατέχει τα καταστήματα πολυτελών προϊόντων Hermes.

4. Ακολουθεί η οικογένεια Mars, επίσης από τις ΗΠΑ. Με περιουσία αξίας 141,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων δραστηριοποιείται στους τομείς της ζαχαροπλαστικής και της φροντίδας κατοικίδιων.

5. Στην πέμπτη θέση έρχεται η βασιλική οικογένεια Al Thani, η βασιλική οικογένεια του Κατάρ, με περιουσία 133 δισεκατομμύρια δολάρια και δραστηριότητα στον βιομηχανικό τομέα και συγκεκριμένα τον πετρελαϊκό.

6. Έπεται η οικογένεια Koch από τις ΗΠΑ, με περιουσία 127,3 δισεκατομμύρια δολάρια και δραστηριότητα επίσης στον βιομηχανικό τομέα.

7. Έβδομη έρχεται η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, Al Saud. Η περιουσία της υπολογίζεται σε 127,3 δισεκατομμύρια δολάρια και δραστηριοποείται στον τομέα εξόρυξης πετρελαίου.

8. Η οικογένεια Ambanis έρχεται όγδοη και η περιουσία της εκτιμάται σε 89,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δραστηριοποιείται στον βιομηχανικό τομέα.

9. Ένατη αναδεικνύεται η οικογένεια Wertheimer, από τη Γαλλία. Με περιουσία 89,6 δισεκατομμύρια δολάρια κατέχει τα καταστήματα Chanel.

10. Τη δεκάδα συμπληρώνει η οικογένεια Thomson από τον Καναδά. Η περιουσία της υπολογίζεται σε 71,1 δισεκατομμύρια δολάρια και κατέχει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Thomson Reuters.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA