Μενού
Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο
Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο | Youtube
  • Α-
  • Α+

Ένα εγκαταλελειμμένο αρχιτεκτονικό αριστούργημα που καλύπτεται από μυστήριο και ανατριχιαστικές ιστορίες φόνων κρύβεται στο Μεξικό, και θεωρείται το πιο στοιχειωμένο ξενοδοχείο της χώρας.

Εξωτερικά, το ξενοδοχείο La Posada del Sol, με το κτίριό του από τη δεκαετία του 1940, με τους ερειπωμένους, καλυμμένους με γκράφιτι τοίχους και τα παράθυρα σφραγισμένα με σανίδες δεν γεμίζει το μάτι, αλλά περιέχει ένα «αρχείο» στυγερών φόνων και ιστοριών τρόμου, όπως γράφει και η Sun.

Το ξενοδοχείο του τρόμου

Η πρόσβαση στο κτίριο είναι εμφανώς δύσκολη, με προσωπικό ασφαλείας να το φρουρεί όλο το εικοσιτετράωρο και πράσινες χαλύβδινες πύλες τυλιγμένες με συρματοπλέγματα να αποκλείουν την είσοδο από τον περίβολο.

Αλλά μόλις οι αστικοί εξερευνητές καταφέρνουν να παραβιάσουν το μεγάλο κτίριο, οι περισσότεροι μένουν έκπληκτοι από τα αξιοπερίεργα που κρύβει. Ένας επαγγελματίας τυχοδιώκτης, ο Mike Corey, 38 ετών, εξερεύνησε την εγκαταλελειμμένη τοποθεσία το 2017.

Γνωστός ως Fearless & Far στο YouTube, είπε στη Sun ότι του πήρε μήνες για να διαπραγματευτεί την είσοδό του στους συναρπαστικούς χώρους με τις αρχές. Η τοποθεσία εκτείνεται στα 450 πόδια μάκρος και αποτελείται από έξι πέτρινα κτίρια που τώρα γέρνουν κάτω από το βάρος τους, κάνοντάς την να φαίνεται περισσότερο σαν εγκαταλελειμμένη «μίνι πόλ»η παρά σαν ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Ιστορίες φόνων και φαντασμάτων

Μια μεγάλη αίθουσα χορού με καρό δάπεδο βρίσκεται πέρα ​​από την πύλη ασφαλείας, με τεράστιες θρυμματισμένες κολόνες που υποβαστάζουν τη μαυρισμένη οροφή. Στον χώρο δεσπόζει και ένα τζάκι στολισμένο με επιγραφές και μεγάλα βιτρό. Γλυπτές προτομές κεφαλιών των Ολμέκων των Αζτέκων έχουν αφεθεί στο πέρασμα του χρόνου, μοιάζοντας με κατακτητές περασμένων εποχών που περιμένουν να ξανασηκωθούν από τους τύμβους τους.

Το άγαλμα του Αγίου Φραγκίσκου
Το άγαλμα του Αγίου Φραγκίσκου | Youtube

Δίπλα στους καλυμμένους με επιγραφές τοίχους, το άγαλμα ενός ντυμένου Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης και του λύκου του στέκεται ακόμα στο καμπαναριό του συγκροτήματος, το οποίο περικλείει ένας φρικιαστικός θρύλος.

Η τοπική παράδοση λέει ότι ο Fernando Saldana Galván -ο εκκεντρικός επιχειρηματίας πίσω από το κτίριο της La Posada del Sol- έσφαξε ολόκληρη την οικογένειά του σε μια έκρηξη οργής, πριν κρεμαστεί από το καμπαναριό όταν σταμάτησε η κατασκευή του ξενοδοχείου το 1945.

Οι ισπανικές επιγραφές στους τοίχους
Οι ισπανικές επιγραφές στους τοίχους | Youtube

Εκτός από την ιστορία του Galván, υπάρχει άλλος ένας θρύλος για ένα νεαρό κορίτσι στη δεκαετία του 1960, το οποίο φέρεται να εξαφανίστηκε από ένα νηπιαγωγείο. Η αφήγηση θέλει τις αρχές να ψάχνουν μανιωδώς για το κοριτσάκι, πριν βρουν το άψυχο σώμα της σε ένα κρυφό υπόγειο που βρίσκεται σε ένα από τα πολλά τούνελ του κτιρίου.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας αυτοσχέδιος βωμός στο σημείο όπου ανακαλύφθηκε το πτώμα, στο δωμάτιο 103, όπως ακούγεται. Πλέον, όσοι επισκέπτονται τον χώρο αφήνουν γλυκά και παιχνίδια, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από την κατάρα του του νεκρού παιδιού που λέγεται ότι παραμένει στο κρύο, υγρό δωμάτιο. 

Ο βωμός του νεκρού κοριτσιού
Ο βωμός του νεκρού κοριτσιού | Youtube

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA