Μενού
erntogan - OHE
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανήλθε με το ζήτημα αναγνώρισης του «ψευδοκράτους», που είχε θίξει και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η αναγνώριση του κατεχόμενου κομματιού της βόρειας Κύπρου θα αποτελέσει «σωστή επιλογή \για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου».

Οι αναφορές Ερντογάν για το Κυπριακό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους, ανέφερε χαρακτηριστικά για τα «Κατεχόμενα»: «Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ είναι η σωστή επιλογή για όλες τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν διαρκή ειρήνη και ηρεμία στο νησί της Κύπρου».

«Οι πραγματικότητες του νησιού είναι προφανείς και η ΤΔΒΚ είναι η πιο συγκεκριμένη πραγματικότητα της Κύπρου. Για χρόνια, όσοι έχουν προσπάθησαν να αγνοήσουν την τουρκική παρουσία εκεί έχουν δοκιμάσει τα πάντα» σημείωσε παράλληλα.

Η λύση για το Κυπριακό

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή στην Κύπρο, εκτός από μια λύση δύο κρατών. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα αγνοήσει ποτέ τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ.

«Ήρθε η ώρα για το σωστό βήμα, για να διαγραφούν όλα τα λάθη. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ θα αντισταθμίσει τα λανθασμένα βήματα που έγιναν από πολλά μέρη, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νησί της Κύπρου αξίζει να το θυμόμαστε με ειρήνη και ηρεμία, όχι με εντάσεις» είπε στο τέλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.