Μενού
Σχολείο
Σχολείο | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει επικρατήσει στην Αυστραλία, με αφορμή ένα απρεπές ημερολόγιο που εξέδωσε λύκειο, του οποίου οι σελίδες είναι γεμάτες με φωτογραφίες των δασκάλων σε κοστούμια και πόζες που παραπέμπουν σε πορνογραφική ταινία. 

Το προσβλητικό ημερολόγιο παρουσίαζε τους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου Balmoral State στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ντυμένους με μια ποικιλία από αποκαλυπτικά κοστούμια, σε αναπαραστάσεις βγαλμένες από αφίσες pinup περιοδικών όπως το Playboy και πολλά υπονοούμενα, σύμφωνα με τη Sun.

Στις φωτό φαίνονται δασκάλες ντυμένες «άτακτες» καλόγριες να πατούν επάνω σε δασκάλους, που φορούν αποκαλυπτικά στραπ κορμάκια. Σε μία από αυτές, φαίνεται ένας άντρας να αδειάζει υπαινικτικά μία κούτα γάλα πάνω σε μία γυναίκα. 

Χαμός για το σκανδαλώδες ημερολόγιο

Σύμφωνα με πηγές, οι φωτογραφίες είχαν τυπωθεί για ένα ημερολόγιο προσωπικού του 2023 που ήταν κρεμασμένο στην αίθουσα των δασκάλων. Τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε γίνει καταγγελία από μέλη του προσωπικού, την οποία οι εκπαιδευτικοί διέψευσαν, αλλά οι πρόσφατες φωτογραφίες με το απρεπές περιεχόμενο έθεσαν την υπόθεση ξανά στο προσκήνιο.

Η πρώην διευθύντρια του ιδρύματος Τρέισι Τάλι, δήλωσε σε τοπική εκπομπή ότι οι φωτογραφίες ήταν ντροπή για τη φήμη του σχολείου: «Είναι μια κατάφωρη προσβολή του σεβασμού προς το σχολείο, τους γονείς, την κοινότητα, τους μαθητές και τους άλλους δασκάλους».

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας είπε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν αρμόζει σε μέλη προσωπικού ενός από τα πιο καταξιωμένα σχολεία της περιοχής. Σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Αναμένουμε από όλο το προσωπικό να πληροί υψηλά πρότυπα συμπεριφοράς και διαγωγής. Το Υπουργείο ερευνά επί του παρόντος αυτό το θέμα και δεν είναι σε θέση να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες ».

*Η φωτογραφία είναι αρχείου 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA