Μενού
indonesia
Σεισμός στην Ινδονησία | AP Photo
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την ανατολική Ινδονησία νωρίς σήμερα το πρωί προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων, σύμφωνα με τον αρχικό, ακόμη προκαταρκτικό απολογισμό τον οποίο δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

«Ως αυτό το στάδιο, μας έχουν αναφερθεί δυο θάνατοι, άνδρα και γυναίκας», είπε στον Τύπο στην Τζακάρτα εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο Μπερτόν Σουάρ Πελίτα Παντζάιταν, μετά τη σεισμική δόνηση 7,7 βαθμών που σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της νήσου Φλόρες.

Παράλληλα οι αρχές προχώρησαν στην άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι, που είχε οδηγήσει στη σύσταση οι πολίτες παραθαλάσσιων περιοχών που κινδύνευαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα προς τομείς με υψηλότερο υψόμετρο.

«Προχωρήσαμε στην άρση (της προειδοποίησης για τσουνάμι), αλλά συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το επίπεδο της θάλασσας», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ουιτζαγιάντο, διευθυντής του τμήματος σεισμών και τσουνάμι στην ινδονησιακή υπηρεσία μετεωρολογίας, κλιματολογίας και γεωφυσικής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...