Μενού
tayros
Ταύρος | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Φρίκη προκαλεί ένα βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τη Βαλένθια της Ισπανίας, και αποτυπώνει έναν ταύρο να κινείται, εμφανώς ταραγμένος, με φλεγόμενα κέρατα

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το σοκαριστικό βασανιστήριο, στο οποίο υπέβαλαν το άτυχο θηλαστικό, επανέφερε στη χώρα τη συζήτηση περί κατάργησης της πεπαλαιωμένης και ευρέως θανατηφόρας «παράδοσης» της ταυρομαχίας. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ένας λευκός ταύρος, εμφανώς ταραγμένος, να τον σέρνουν οι ντόπιοι στον δρόμο.

Μάλιστα, στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε για πρώτη φορά η ΜΚΟ «Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (PETA)» αποτυπώνεται ο ταύρος να έχει ένα ξύλο δεμένο στα κέρατά του, το οποίο είχε πάρει φωτιά.

Η «παράδοση» με τα φλεγόμενα κέρατα

Άξιο αναφοράς είναι ότι η συγκεκριμένη εικόνα, παρά την έναρξη του δημοσίου διαλόγου για την κατάργηση των ταυρομαχιών, φαίνεται πως κυριαρχεί σε αρκετές πόλεις της Ισπανίας αυτήν την περίοδο.

Όπως επισημαίνεται, το «έθιμο» είναι γνωστό ως «toro embolado», ή αλλιώς «ταύρος με μπάλες».

Το σοκαριστικό βίντεο

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει το τρομοκρατημένο ζώο να χτυπάει τα κέρατά του στο δρόμο και φαίνεται να τραβιέται από ένα σχοινί. Λίγο αργότερα σπρώχνει τα κέρατά του πάνω σε ένα δέντρο όπου φαίνεται να κολλάει καθώς τρυπάει τον φλοιό.

Στη συνέχεια, ένας άνδρας αρπάζει σοκαρισμένος την ουρά του και την τραβάει δυνατά, αναγκάζοντας τον να λύσει τα κέρατά του. Οι ντόπιοι συνεχίζουν να σέρνουν και να σπρώχνουν το ταλαιπωρημένο πλέον ζώο στο δρόμο, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι παρακολουθούν χωρίς να αντιδρούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.