Μενού
Πιστολάκι
Πιστολάκι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία γυναίκα από την Αυστραλία έμεινε άναυδη όταν μετά από επίσκεψή της σε ξενοδοχείο, της ήρθε λογαριασμός 1.400 δολάρια με αφορμή ένα πιστολάκι για τα μαλλιά που χρησιμοποίησε στο δωμάτιό της.

Είχε περάσει μία μικρή περιπέτεια όταν το πιστολάκι προκάλεσε την κινητοποίηση της πυροσβεστικής, ενώ η διοίκηση του ξενοδοχείου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το περιστατικό για να της πάρει χρήματα.

Πήραν φωτιά οι τσέπες της

Η γυναίκα που παραμένει ανώνυμη, διέμενε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Περθ της Αυστραλίας, που είχε επισκεφθεί για να πάει σε μία κοντινή συναυλία. Όταν όμως βγήκε από το ντους και άνοιξε το πιστολάκι για να στεγνώσει τα μαλλιά της, βρέθηκε μετά από λίγο με μία ομάδα πυροσβεστών στην πόρτα της.

Λόγω της υψηλής τάσης της συσκευής της, ο αυτόματος συναγερμός του ξενοδοχείου είχε ειδοποιήσει την πυροσβεστική για κίνδυνο πυρκαγιάς. Η παρεξήγηση όμως ξεκαθαρίστηκε γρήγορα και την επόμενη ημέρα η γυναίκα πήρε τον δρόμο της για το σπίτι.

Αυτό όμως δεν ήταν το τέλος. Τρεις ημέρες μετά, έλαβε μέσω ταχυδρομείου έναν εξωφρενικό λογαριασμό ύψους 1.400 δολαρίων από το ξενοδοχείο. Μετά από επικοινωνία με την επιχείρηση, ανακάλυψε πως το ξενοδοχείο της είχε χρεώσει τα έξοδα για κατάχρηση του συναγερμού πυρκαγιάς, αν και η νομοθεσία προβλέπει πως σε περιπτώσεις όπως η δική της, ο πελάτης απαγορεύεται να επιβαρύνεται με το κόστος.

«Δεν έστειλαν email, τηλεφώνησα στο ξενοδοχείο, και (η ρεσεψιόν) είπε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις τους», δήλωσε στην Daily Mail. Η γυναίκα είπε ότι πέρασε όλη της την Τετάρτη προσπαθώντας να της επιστραφούν τα χρήματα, αλλά τελικά το ξενοδοχείο σταμάτησε να δέχεται τις κλήσεις της.

Πιστεύεται όμως ότι το ποσό επιστράφηκε την Πέμπτη μετά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν στο ξενοδοχείο από τη γυναίκα και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA