Χειροπέδες στον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, πέρασαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αστυνομικές Αρχές στα Τίρανα, όπως γνωστοποίησαν σχετικά με δημοσιεύματα τα ΜΜΕ της γειτονικές χώρας.
Ο Ιλίρ Μέτα, σφοδρός επικριτή του πρωθυπουργού της χώρας Έντι Ράμα, συνελήφθη από την Ειδική Δομή Καταπολέμησης της Διαφθοράς στην Αλβανία, η οποία ασχολείται με την «εξάρθρωση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος ανάμεσα στα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής και κοινωνικής ζωής».
Όσον αφορά τις κατηγορίες, ο Ιλίρ Μέτα είναι «αντιμέτωπος» με ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά, ενώ σε βάρος του ίδιου και της οικογένειάς του υπάρχει οικονομική έρευνα σε εξέλιξη.
Ο Μέτα, πρώην πρόεδρος, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Βουλής, είναι ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς στην Αλβανία. Παρά τις κατηγορίες, οι σύμμαχοί του, όπως ο Σαλί Μπερίσα, τον στηρίζουν, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση ως πολιτική δίωξη με στόχο την προστασία του Ράμα.
- Αμπελόκηποι: Πώς αποκαλύφθηκε το γηροκομείο κολαστήριο - Ηλικιωμένες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
- Αποκάλυψη Λιάγκα: «Μου την έπεσε ο καθηγητής που μου έκανε ιδιαίτερα, ήμουν 16 - Ο πατέρας μου δεν με πίστεψε»
- Ιταλοί και Γάλλοι σε σοκ: Οι 5 ελληνικές περιοχές που «άλωσαν» το Top 10 της παγκόσμιας γαστρονομίας
- Φωτιά στο Ίλιον: Κάηκαν κατοικίες - Μάχη να μην επεκταθεί σε διπλανά κτίρια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.