Μενού
Πορτρέτο του Βασιλιά Καρόλου
Παρουσίαση του βασιλιά Καρόλου | AP Photos / Aaron Chown
  • Α-
  • Α+

Είναι γνωστό πως η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας μπαίνει αρκετά συχνά στο επίκεντρο συνωμοσιολόγων, οι οποίοι προσπαθούν να «τραβηχτούν» από παντού για να δημιουργήσουν μία θεωρία για τον Βασιλιά Κάρολο και τα υπόλοιπα μέλη.

Στον στόχο των συνωμοσιολόγων, αυτήν τη φορά, μπήκε πάλι ο Βασιλιάς Κάρολος και η αποκάλυψη του πρώτου πορτρέτου που ολοκληρώθηκε, αφότου ανέβη στον θρόνο της Βρετανίας. Απεικονίζεται ο ίδιος να φοράει την κατακόκκινη στολή της Ουαλικής Φρουράς σε φόντο παρόμοιων αποχρώσεων.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ζήτησε μάλιστα να προστεθεί μία πεταλούδα στον πίνακα του Jonathan Yeo, γεγονός που ενέτεινε τις θεωρίες συνωμοσίας που έκαναν γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου. Ειδικότερα, τόσο το κόκκινο χρώμα όσο και η πεταλούδα οδήγησαν αρκετούς συνωμοσιολόγους, κάνοντας mirroring, δηλαδή παρουσιάζοντας τον πίνακα σε μορφή καθρέπτη, να πιστεύουν πως κάπου στο ενδιάμεσο φαίνεται ο διάβολος.

Αρκετοί από αυτούς το πήγαν ένα βήμα παραπάνω, παρουσιάζοντας τις δύο όψεις του ίδιου πίνακα και κυκλώνοντας την «παράξενη μορφή» που σχηματίζεται στη μέση, η οποία εικάζεται πως είναι ο διάβολος.

Η αρχή που έγινε με τους πίνακες του ΝταΒίντσι

Η ιστορία με τους πίνακες, όπου εμφανίζεται σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους ο διάβολος, τραβάει αρκετά χρόνια καθώς αρκετοί απ' αυτούς πιστεύουν πως έχουν δει ανάλογες πίνακες και στα έργα του Λεονάρντο ΝταΒίντσι.

Η Mirror, μάλιστα, αφιέρωσε θέμα για τους «θεωρητικούς της παραφυσικής συνωμοσιολογίας» οι οποίοι ισχυρίζονται πως ο ΝταΒίντσι έκρυβε στους πίνακές του την ύπαρξη των εξωγήινων.

Ως δείγμα, φυσικά, χρησιμοποίησαν ίσως τον πιο διάσημο πίνακα του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου, τη Μόνα Λίζα. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα Paranormal Crucible ισχυρίζεται ότι εντόπισε έναν «εξωγήινο αρχιερέα» κρυμμένο στο διάσημο έργο τέχνης, απόδειξη, λένε, μιας εξωγήινης παρουσίας.

Σε ένα παράξενο βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, η ομάδα «αποκαλύπτει» εξωγήινη μορφή ζωής με χαρακτηριστικά προσώπου, ιδιαίτερη κόμμωση, έναν μανδύα και χέρια.

Στο βίντεο ακούγεται μια τεχνητή φωνή, η οποία λέει: «Πολλοί θεολόγοι πιστεύουν ότι ο Λεονάρντο ΝταΒίντσι έκρυβε σκόπιμα μυστικούς κώδικες και υποσυνείδητα μηνύματα στα περισσότερα έργα του».

«Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η Μόνα Λίζα ζωγραφίστηκε στην πραγματικότητα για να αποκρύψει σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα που ενδεχομένως αφορούν την εξωγήινη παρουσία και τη μυστική εμπλοκή της στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία».

Ωστόσο, το βίντεο δεν δίνει καμία πιθανή εξήγηση για την ύπαρξη του όντος και παραδέχεται ότι ενίσχυσε τα χρώματα του πίνακα για να κάνει τα χαρακτηριστικά πιο ορατά.

Σχολιαστής του YouTube έγραψε: «Εξωγήινος αρχιερέας; Ποια θρησκεία θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει έναν εξωγήινο;»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA