Μια 35χρονη γυναίκα από τον Καναδά κατέληξε κατά την πρώτη νύχτα του φημισμένου φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, Tomorrowland, όπως επιβεβαίωσε η Εισαγγελία της Αμβέρσας, στην οποία διεξάγεται η διοργάνωση.
Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή στην πόλη Boom, στην επαρχία της Αμβέρσας, στη Φλάνδρα του Βελγίου. Πριν από την έναρξη είχε σημειωθεί φωτιά στην κεντρική σκηνή, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η γυναίκα κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και παρότι οι ομάδες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν να την επαναφέρουν, άφησε την τελευταία της πνοή σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. Οι αρχές άνοιξαν φάκελο έρευνας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου, εάν οφείλεται σε ιατρικό πρόβλημα ή σε χρήση ναρκωτικών.
Η εκπρόσωπος του Tomorrowland, Debby Wilmsen, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους της άτυχης γυναίκας. Παράλληλα, ενημέρωσε πως από τα εγκαίνια της DreamVille την Πέμπτη 17 Ιουλίου μέχρι το πρωί της Παρασκευής, πέντε άτομα έχουν νοσηλευτεί, κυρίως από δηλητηριάσεις που σχετίζονται με χρήση ναρκωτικών.
Για προληπτικούς λόγους, το Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας εγκατέστησε κινητό εργαστήριο ανάλυσης ναρκωτικών στο φεστιβάλ για να ελέγξει τις ουσίες που κυκλοφορούν. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι πιο κοινές ουσίες είναι το MDMA (έκσταση), η κεταμίνη, η κάνναβη και συνδυασμοί χαπιών.
Φωτιά στην κεντρική σκηνή
Η φωτιά στην κεντρική σκηνή εκδηλώθηκε δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια του φεστιβάλ. Παρά το σοβαρό αυτό περιστατικό, οι διοργανωτές κατάφεραν να στήσουν νέα σκηνή μέσα σε 24 ώρες και να συνεχίσουν το πρόγραμμα.
Το Tomorrowland είναι ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 400.000 επισκέπτες από δεκάδες χώρες σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.