Μενού
turk_podosfairo
Η γροθιά στο πρόσωπο του διαιτητή | @MavidenAda06
  • Α-
  • Α+

Την επ’ αόριστον αναβολή όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων της Τουρκικής Super Lig σε όλες τις κατηγορίες αποφάσισε η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά την επίθεση με γροθιά που δέχθηκε διαιτητής από τον πρόεδρο της ομάδας Ανκαραγκιουτσού κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ρίζεσπορ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μίλησε για νύχτα ντροπής για το τουρκικό ποδόσφαιρο.

«Σε συντονισμό με την Πολιτεία μας, έχουν κινηθεί όλες οι ποινικές διαδικασίες που τους αρμόζουν κατά των υπευθύνων και των υποκινητών αυτής της απάνθρωπης επίθεσης. Ο υπεύθυνος σύλλογος, ο Πρόεδρος του Ομίλου, οι διευθυντές του και όλοι οι εγκληματίες που επιτέθηκαν στον Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ θα τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουρκικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ' αόριστον», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της τουρκικής ομοσπονδίας. Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, ο οποίος επιτέθηκε στον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, συνελήφθη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα κατά των υπευθύνων για την επίθεση στον διαιτητή.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο Ταγίπ Ερντογάν, που μεταξύ άλλων σχολίασε πως «αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό».

Η Ανκαραγκιουτσού εξέδωσε και αυτή ανακοίνωση για το περιστατικό, όπου και απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του προέδρου της. «Είμαστε λυπημένοι για το περιστατικό. Ζητούμε συγγνώμη από το τουρκικό ποδοσφαιρικό κοινό και ολόκληρη την αθλητική κοινότητα για το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε μετά τον αγώνα της», ανέφερε σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA