Μενού
erdogan
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. | Presidential Press Service via AP
  • Α-
  • Α+

Δεν λείπουν οι εθνικιστικές κορώνες από την προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία, με φόντο τις αυτοδιοικητικές κάλπες που θα στηθούν στη γειτονική χώρα, στις 31 Μαρτίου. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε σε προεκλογική του ομιλία για τις δημοτικές εκλογέςότι «στη Σμύρνη ρίξαμε τον εχθρό στη θάλασσα».

Επίσης, έκανε λόγο για νέα «απελευθέρωση της Σμύρνης» αν κερδίσει την πόλη στις εκλογές. «Βγάλτε κραυγή να ακουστεί όλο το Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

«H Σμύρνη ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα, διέλυσε όχι μόνο τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κεφάλι της, αλλά και τις φιλοδοξίες για προδοσία ενάντια στην ανεξαρτησία της πατρίδας. Πλησιάζει η ώρα της επούλωσης των πληγών της Σμύρνης. 20 ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι σήμερα αρχίζει ο πολιτικός διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας στην Άγκυρα μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβεως Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβεως Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Επίσης, ο Ερντογάν δε δίστασε κατά την ομιλία του να πάρει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει επί σκηνής μαζί με τον συνθέτη του κομματιού, που είναι αφιερωμένο στον ίδιο τον πρόεδρο.

Ερντογάν: Τραγούδησε ο Τούρκος πρόεδρος

Το τραγούδι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναφέρει:

«Είναι στα όνειρά μας, στις προσευχές μας. Ο πρόεδρος μας είναι η κόρη των ματιών μας. Όλα μας τα τραγούδια μιλούν για σένα.

Ποιος μπορεί να σταθεί μπροστά στον λαό, αυτός ο σεβντάς είναι στα χείλη όλου του κόσμου. Νομίζεις πως μπορείς να μας τσακίσεις; Ας το πούμε λοιπόν όλοι μαζί να το ακούσει όλος ο κόσμος.

Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπώ, τον αγαπώ

Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπώ, τον αγαπώ».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA