Μενού
seismos
Σεισμός | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Από έναν ισχυρό σεισμό μεγέθους 4,9 Ρίχτερ ταρακουνήθηκε η Τουρκία,  με το επίκεντρο της δόνησης να βρίσκεται σύμφωνα με την ΕΡΤ στα Δαρδανέλλια και να γίνεται αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σεισμός στην Τουρκία καταγράφηκε συγκεκριμένα στις 21:39 (σ.σ. τοπική ώρα), στην περιοχή Γενίτζε, του νομού των Δαρδανελλίων και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10,44 χιλιόμετρα.

Από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοινώθηκε ότι συνεργεία έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες για να ελέγξουν αν υπάρχουν ζημιές. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή καταρρεύσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ σημειώνει: «Όλες οι ομάδες της AFAD και των ανάλογων υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει επιτόπιες σαρώσεις για τον σεισμό των 4,9 βαθμών που σημειώθηκε στην Γενίτζε του Τσανάκαλε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε γειτονικούς νομούς. Δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση προς το παρόν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις». 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA