Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αφού παραπονιόταν για το θέμα επί χρόνια, υπέγραψε χθες Τετάρτη διάταγμα για την άρση των περιορισμών στην πίεση του νερού, λέγοντας ότι θέλει «να φροντίσω τα όμορφα μαλλιά μου».
Το διάταγμα του Τραμπ ακυρώνει τα μέτρα για την προστασία και τη διαχείριση των υδάτων που είχαν λάβει οι δύο προηγούμενοι Δημοκρατικοί πρόεδροι, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν.
Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, ο Τραμπ «θα τερματίσει τον πόλεμο των Ομπάμα- Μπάιντεν στην πίεση του νερού και θα κάνει τα ντους της Αμερικής ξανά μεγάλα (make America’s showers great again)».
«Οι υπερβολικές ρυθμίσεις πνίγουν την αμερικανική οικονομία, ενισχύουν τους γραφειοκράτες και καταπνίγουν την προσωπική ελευθερία», εκτίμησε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το υπουργείο Ενέργειας να ακυρώσει τη ρύθμιση που υιοθέτησε πρώτος ο Ομπάμα και την επανέφερε ο Μπάιντεν, με την οποία προβλεπόταν ότι οι κεφαλές των ντους θα πρέπει να βγάζουν έως 9,5 λίτρα νερό το λεπτό.
Με το διάταγμα Τραμπ αίρονται οι περιορισμοί σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν νερό, από τις τουαλέτες ως τα πλυντήρια πιάτων.
«Στην περίπτωσή μου, μου αρέσει να κάνω ένα ωραίο ντους, να φροντίζω τα όμορφα μαλλιά μου», εξήγησε ο Τραμπ κατά την υπογραφή του διατάγματος.
Ο δισεκατομμυριούχος πρόσθεσε ότι με βάση τις τρέχουσες ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνει ντους για 15 λεπτά, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση γελοία. «Θα τον αυξήσουμε (σ.σ. τον όγκο του νερού που τρέχει από τα ντους) ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν», τόνισε.
- Η Άντζελα Δημητρίου αποχαιρετά τη Bonnie Tyler με μια σπάνια φωτογραφία τους από το παρελθόν
- Καρύδη: Αποκάλυψε πόσα πληρώθηκε στον πρώτο της ρόλο και σοκαριστήκαμε όταν τα υπολογίσαμε σε ευρώ
- Τάσος Ιορδανίδης - Θάλεια Ματίκα: Ακρίδα διέκοψε την παράσταση - «Γίναμε ρεζίλι στην Κεντρική Μακεδονία»
- Αθηνά Οικονομάκου: «Τσιμπήστε με» - Η selfie που τράβηξε με την Τζένιφερ Λόπεζ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.