Μενού
glypta-parthenona
Γλυπτά Παρθενώνα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το Βρετανικό Μουσείο απέλυσε μέλος του προσωπικού του, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά από αναφορές για θησαυρούς που αγνοούνται, έχουν κλαπεί ή έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με το BBC, αντικείμενα όπως χρυσός, κοσμήματα και πολύτιμοι λίθοι ήταν μεταξύ εκείνων που έλειπαν από το μουσείο, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Βρετανίας. Η πλειονότητα των αντικειμένων φυλάσσονταν σε αποθήκη, σύμφωνα με το μουσείο.

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Χάρτβιχ Φίσερ, είπε ότι το μουσείο θα γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες για την ανάκτηση των αντικειμένων και πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο περιστατικό. Ξέρω ότι μιλώ για όλους τους συναδέλφους όταν λέω ότι παίρνουμε πολύ σοβαρά τη φύλαξη όλων των αντικειμένων που φροντίζουμε».

Η Διοίκηση Οικονομικού Εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου διεξάγει  έρευνα, χωρίς ωστόσο να γίνουν συλλήψεις. Το Βρετανικό Μουσείο ξεκίνησε επίσης μια ανεξάρτητη επιθεώρηση της ασφάλειάς του.

Ο Χάρτβιχ Φίσερ πρόσθεσε ότι ο οργανισμός «έθεσε ένα τέλος σε αυτό» και ότι ήταν «αποφασισμένος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους».

Ο Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρος του μιυσείου, δήλωσε σχετικά: «Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου ανησυχούσαν εξαιρετικά όταν μάθαμε νωρίτερα φέτος ότι τα αντικείμενα της συλλογής είχαν κλαπεί».

Ακόμα είπε: «Καλέσαμε την αστυνομία, επιβάλαμε έκτακτα μέτρα για να αυξήσουμε την ασφάλεια, δημιουργήσαμε μια ανεξάρτητη επιθεώρηση για το τι συνέβη και τα διδάγματα που πρέπει να μάθουμε και χρησιμοποιήσαμε όλες τις πειθαρχικές εξουσίες που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε το άτομο που πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνο».

Κανένα από τα αντικείμενα, που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα μ.Χ. δεν είχε εκτεθεί πρόσφατα και φυλάσσονταν κυρίως για ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς σκοπούς, σύμφωνα με το μουσείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.