Μενού
  • Α-
  • Α+

Πριν μερικούς μήνες, ο Rob Zombie εξέφρασε την αηδία του για τη βιομηχανία τροφίμων Dannon Yogurt, όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ και έρευνες, τα συγκεκριμένα προϊόντα συνδέονταν με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

«Είναι σαν η Marlboro να χρηματοδοτεί την Lung Society», είχε γράψει στο λογαριασμό του o δημοφιλής συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής της αμερικανικής σκηνής του heavy metal, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου του Μαστού των ΗΠΑ.

Όντας οπαδός της χορτοφαγίας από την ηλικία των 18 ετών, ο Rob Zombie, στα 56 του χρόνια σήμερα, ακούγεται πολύ περισσότερο ώριμος και γαλήνιος με τη συνείδησή του -όσο και αν η μουσική που δημιουργεί από το 1985 παραμένει hard core metal.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό GQ: «η κρεατοφαγία, όπως και η κατανάλωση κάθε είδους ζωικής τροφής, αποτελεί μια βάναυση και αηδιαστική συγκατάβαση με τις μεθόδους που απεχθάνομαι περισσότερο: την σφαγή, και ακόμη χειρότερα, την βιομηχανική διαδικασία παραγωγής ζώων με τελικό προορισμό τη σφαγή τους».

https://www.instagram.com/p/Bbw5DeiF0H1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο ίδιο άρθρο, ο Zombie αποκάλυψε ότι δεν τρώει ούτε καν γαλακτοκομικά: «Η πιο τεράστια έμπνευση που μας χάρισε το punk rock της δεκαετίας του ’70, αφορούσε στην αντίσταση στους κανόνες, στη μάχη ενάντια στη συστημική βία, όπως και στην αποκάλυψη των μεγάλων ψεμάτων που δούλευαν πίσω από την πλάτη μας οι κυβερνήσεις -με τους μεγάλους επιχειρηματίες να χορηγούν τις προεκλογικές τους καμπάνιες. Στην Αμερική, αλυσίδες σαν την McDonald's και την Burger King όχι μόνο μπορούν να τιθασεύσουν συνειδήσεις και συνήθειες, αλλά και να ανεβοκατεβάσουν κυβερνήσεις χάρη στη φιλοσοφία της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης, η οποία επικεντρώνεται στο μότο “φάε φτηνό κρέας”. Και ακόμη χειρότερο; “Φάε πολύ πιο φτηνή επεξεργασμένη σάρκα”. Δεν υπάρχει κάτι πιο απαίσιο από αυτό. Αλλά εγώ, δεν μπορώ να ζήσω με μια τέτοια λογική».

https://www.instagram.com/p/CMAOt6zHuf2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διαβάστε Ακόμα 

Survivor: Αυτά είναι τα αστρονομικά ποσά που έχουν λάβει μέχρι τώρα οι Διάσημοι

«Το Μυστήριο του Μπλοκ Άιλαντ» θεωρείται η καλύτερη ταινία τρόμου του Netflix και καταλαβαίνουμε γιατί

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA