Η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία της 12ης περιπέτειας του Χάρι Χόλε, του θρυλικού ντετέκτιβ του Γιο Νέσμπο, έχει ήδη ξεκινήσει για τους Έλληνες nesbomaniacs.

To «Μαχαίρι» όπως τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Νέσμπο, θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 6 Ιουνίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και αποτελεί τη σκοτεινή συνέχεια της «Δίψας» του προηγούμενη δηλαδή βιβλίου της σειράς που κυκλοφόρησε πριν δυο χρόνια περίπου.

Κάτι μας λέει ότι η αναμονή άξιξε, καθώς η πένα του Νορβηγού ροκ σταρ συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας, επιφυλάσσει αιχμηρά αντικείμενα, όπλα, φονικά και αδίστακτους εχθρούς που επιστρέφουν από το παρελθόν.

Ο Χάρι Χόλε ξυπνάει μετά από ένα άσχημο hangover, το οποίο τον βρίσκει γεμάτο με αίματα στα χέρια και στα ρούχα και με ένα μεγάλο ερωτηματικό για το τι συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Η πλοκή συνεχίζεται από το σημείο που τελείωσε «Η δίψα» με συνδετικό κρίκο τα μαχαίρια και συγκεκριμένα ένα παραδοσιακό μαχαίρι από την Ιάβα να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο Χόλε βρίσκεται πάλι στο σημείο μηδέν. Ο κόσμος του γκρεμίζεται και ο ίδιος θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν παλιό αιμοβόρο εχθρό. Κυρίως όμως καλείται να επιβιώσει στη χειρότερη προσωπική του κόλαση. 

Ο Νέσμπο δηλώνει για τον ήρωά του: «Πάντα επέστρεφα στον Χάρι, είναι η αδελφή ψυχή μου. Βέβαια είναι ψυχή χαμένη στο σκοτάδι οπότε η εμπειρία της κατάδυσης σ’αυτήν είναι μεν συναρπαστική αλλά και συναισθηματικά εξαντλητική. Όμως ο Χάρι και η ιστορία του αξίζουν τις άγρυπνες νύχτες μου».

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου.