Μενού
  • Α-
  • Α+

Την προσωπική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και τη γνώμη για το ελληνικό #MeToo μοιράστηκε με τους αναγνώστες της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», η ηθοποιός, Τόνια Σωτηροπούλου.

«Δυστυχώς ως γυναίκα κι εγώ έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Στον χώρο της δουλειάς, στον δρόμο, στην καθημερινότητά μου. Την πρώτη φορά που μου έτυχε, η αρχική μου σκέψη ήταν μήπως έκανα εγώ κάποιο λάθος κι έδωσα λάθος δικαίωμα. Δυστυχώς, αυτή είναι πάντα η σκέψη και είναι λάθος. Δεν χρειάζεται να δοθεί δικαίωμα όταν κάποιος έχει ήδη αποφασίσει πως μπορεί να σε μεταχειριστεί με συγκεκριμένο τρόπο.

Μάλιστα μιλώντας τον περασμένο Νοέμβριο μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Συν γυναιξί», η ίδια είχε περιγράψει την πρώτη φορά που της είχε συμβεί σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας της, όταν ήταν 18 χρονών από έναν ηθοποιό 54χρονών.

«Μου έχει συμβεί μία φορά. Όταν ήμουν 18 χρονών, ήταν η πρώτη φορά που έκανα ένα πέρασμα σε κάποια μικρή σειρά, ελληνική. Είχα ουσιαστικά μια μέρα γύρισμα και εκεί ήταν ένας ηθοποιός που παίζαμε σε κάποιες σκηνές μαζί. Εγώ ήμουν τότε 18 κι εκείνος 54 και είχαμε πει απλά «γεια», «χάρηκα». Όταν τέλειωσε το γύρισμα πήγα στο καμαρίνι για ν’ αλλάξω και να φύγω, αλλάζω, πάω να πάρω την τσάντα μου και μπαίνει μέσα και πάει να με φιλήσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι σιχαμένο και τρομακτικό είναι αυτό που κάνει, που απλά μπήκε στον χώρο μου και ήρθε πάνω μου. Σκέφθηκα από πού το πήρε αυτό το vibe γιατί δεν μιλήσαμε καν. Σκέφθηκα μήπως έκανα εγώ κάτι, μήπως του έδωσα μία τέτοια εντύπωση».

«Όχι δεν του έδωσα καμία τέτοια εντύπωση, οπότε» και μάλιστα υποστηρίζει ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός το συνέχισε ζητώντας συγγνώμη και λέγοντας της ότι οι περισσότερες κοπέλες ενέδιδαν σε ότι τους ζητούσε γιατί επειδή ήταν γνωστός τις προωθούσε. Μάλιστα σημείωσε ότι αυτό ήταν κουβέντα ενός λεπτού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA