Μάρτυρας σε ένα μισογυνιστικό περιστατικό ήταν η αγαπημένη ηθοποιός, Ελένη Ράντου και θέλησε να δείξει την «αποκρουστική αίσθηση» που της άφησε μέσα από ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook όπου περιέγραψε τι ακριβώς είχε συμβεί:
Διαβάστε ακόμη: Νέα καταγγελία για ηθοποιό: «Με κόλλησε στον τοίχο, έβαλε το χέρι του στο εσώρουχό μου και εισχώρησε με βία μέσα μου»
«Σήμερα, περπατώντας στο δρόμο, ακούω μία κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλέφωνο. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: "Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;". Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!
Συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου, σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών, ότι μέχρι να φτάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη, έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την καθεμία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται. Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες.
Αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές βίας, που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια.
Ο κύριος στο δρόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό, αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση».
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.