Μενού
  • Α-
  • Α+

Δικαιώνεται η Καίτη Γαρμπή έναντι του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, στην υπόθεση με τις φορολογικές εκκρεμότητές που είχε δει το φως της δημοσιότητας ύστερα από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε καταδικαστεί για φοροδιαφυγή από το ΣΔΟΕ. Ο δικηγόρος της γνωστής τραγουδίστριας, Πέτρος Καϊμακάμης, κοινοποίησε στα μέσα την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ, η οποία έχει αριθμό κατάθεσης το 2019 και αφορά αίτηση της αναιρέσεως της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εναντίον της Αικατερίνης Γαρμπή. 

Διαβάστε ακόμη: Καίτη Γαρμπή για το πρόστιμο για φοροδιαφυγή: «Η υπόθεση έχει κλείσει»

Η απόφαση εισήχθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 22/1/2019, ορίστηκε δικάσιμος για τις 5/10/22 και η απόφαση βγήκε στις 23/11/22. Η απόφαση του δεύτερου πενταμελούς τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι απορριπτική και αφορά την αίτηση αναίρεσης που έκανε η ΑΑΔΕ εναντίον της Καίτης Γαρμπή για τη διαγραφή του προστίμου των 900.000 ευρώ που είχε ορίσει το Διοικητικό Εφετείο το 2018.

Με άλλα λόγια, η ΑΑΔΕ προσέφυγε κατά της διαγραφής του προστίμου, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης, την οποία απέρριψε το ΣτΕ και έτσι το πρόστιμο των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ δεν ισχύει.

Ο δικηγόρος της τραγουδίστριας τόνισε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» ότι η Καίτη Γαρμπή δεν έχει καταδικαστεί και ότι όσα γράφτηκαν δεν ήταν λάθος, αλλά ψέμα.