Μενού
giwrgos-liagkas-prwino
Γιώργος Λιάγκας - Πρωινό | ANT1
  • Α-
  • Α+

Για ρατσισμό στην τηλεόραση έκανε λόγο ο Γιώργος Λιάγκας, με αφορμή τη συνέντευξη του Ορέστη Τζιόβα. «Γιατί λοιπόν σε ένα περιοδικό επιτρέπεται να κάνει μια τέτοια ερώτηση που πλέον για όλους εμάς τους υπολοίπους είναι απαγορευμένη;», σχολίασε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής. 

Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Antivirus για τη σεξουαλικότητά του και αποκάλυψε πως έχει έρθει σε ερωτική επαφή με άνδρες φίλους του. Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στον αέρα του Πρωινού: «Να τοποθετηθώ; Αν εγώ έκανα στον Ορέστη Τζιόβα για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, πείτε μου αν εγώ την επόμενη ημέρα θα είχα δουλειά στην ελληνική τηλεόραση ή αν θα με είχαν κρεμάσει χειροπόδαρα στο Σύνταγμα. Γιατί επιτρέπεται σε ένα περιοδικό να κάνει μία τέτοια ερώτηση που πλέον για όλους εμάς τους υπολοίπους είναι απαγορευμένη;». 

«Προχθές καλέσαμε εδώ τον υφυπουργό Πολιτισμού, κ. Γιατρομανωλάκη που έχει μιλήσει για τη σεξουαλική του ταυτότητα. Βλέπετε εδώ την υποκρισία της κοινωνίας που σε κάποια μέσα και σε κάποιους συναδέλφους επιτρέπεται να κάνουν τέτοιου είδους ερωτήσεις και σε κάποιους άλλους ρατσιστικά απαγορεύεται να τις κάνουν. Δεν είναι αυτός ένας ρατσισμός ή μία υποκρισία; Γιατί εμείς κατακρεουργούμε ανθρώπους; Δεν καθορίζεται ένας άνθρωπος με βάση τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να αφυπνίσουμε στην κοινωνία ότι κάποια παιδιά είναι ομοφυλόφιλα και να περνάνε δύσκολα, αλλά τώρα η σκιά που ξεκαθάρισε… Πώς είναι δυνατόν; Η σκιά αυτή λύθηκε στο μυαλό του» πρόσθεσε στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας για τον Ορέστη Τζιόβα.

«Αν ήθελε ο άνθρωπος να το πει καλά έκανε και το είπε, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κανένας υποχρεωμένος να βγει να δηλώσει ότι είμαι Ολυμπιακός, ψηφίζω Νέα Δημοκρατία και τρώω ορφανά γεμιστά» κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.