Μενού

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αυτό είναι το θέρετρο του Φίλιππου και της Νίνα Φλορ που έχει 5.000 ευρώ τη βραδιά

Kisawa
Kisawa | @Kisawa
  • Α-
  • Α+

«Ζαλίζει» η ακίνητη περιουσία της βασιλικής οικογένειας, καθώς τόσο τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όσο και οι σύζυγοί τους έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα ανά την υφήλιο. Αυτό που ξεχωρίζει όμως περισσότερα από όλα είναι το πολυτελές θέρετρο της Νίνα Φλορ, συζύγου του Φιλίππου, στη Μοζαμβίκη. Ο λόγος για το Kisawa sanctuary, το οποίο όπως αναφέρει και στον επίσημο ιστότοπό του «δημιουργήθηκε για να είναι ένα καταφύγιο που ενώνει τη φύση και τον πολιτισμό» και η διαμονή μιας βραδιάς κοστίζει 5.000 ευρώ!

Το πολυτελές οικολογικό θέρετρο βρίσκεται στο νησί Benguerra της Μοζαμβίκης, με ένα φυσικό κέντρο ευεξίας εμπνευσμένο από κατοικίες της Μοζαμβίκης. Ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια είναι η Νίνα Φλορ, σύζυγος του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και κόρη του Ελβετού δισεκατομμυριούχου και ιδρυτή της ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας VistaJet, Τόμας Φλορ.

kisawa-mozambique
Το Kisawa στη Μοζαμβίκη | @kisawasanctuary.com

Το Kisawa Sanctuary, που σημαίνει «άθραυστο ιερό», άνοιξε τις πύλες του το 2021 και είναι το πρώτο θέρετρο στον κόσμο που έχει δημιουργηθεί με εκτύπωση 3D χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή με κονίαμα άμμου και θαλασσινού νερού. Εφαρμόστηκε επίσης ένα κονίαμα άμμου και φυκιών για να δημιουργηθούν δάπεδα, πάγκοι, πλακάκια, ακόμη και σκαμπό, τραπέζια, βάζα και αγγεία. Τα ίδια τα κτίρια είναι κατασκευασμένα από ξύλο χωρίς τσιμεντοκονίαμα, ενώ οι προμήθειες του ξενοδοχείου βασίζονται σε ένα δίκτυο αγροτών και παραγωγών για να εξασφαλίζει καθημερινά φρέσκα τοπικά υλικά.

kisawa
Πολυτελής κατοικία στο Kisawa | @kisawasanctuary.com

Το Kisawa είναι ένας συνδυασμός από 22 μπανγκαλόου ενός, δύο ή τριών δωματίων σε 12 κατοικίες, κατανεμημένα είτε σε συστάδες, είτε απομονωμένα, που βρίσκονται σε μια έκταση από δάσος, παραλία και αμμόλοφους. Καθένα έχει τη δική του ιδιωτική παραλία, βεράντα, πισίνα υπερχείλισης, υπαίθριο χώρο ημέρας και κουζίνα.

kisawa-2
@kisawasanctuary.com

«Η αποστολή μου για την Kisawa είναι να δημιουργήσω ένα επίπεδο φιλοξενίας και σχεδίου που, εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχει σήμερα, ένα μέρος που εμπνέει συναισθήματα ελευθερίας και πολυτέλειας που γεννιούνται από τη φύση, το διάστημα και την αληθινή ιδιωτικότητα», σχολίασε η Νίνα Φλορ κατά τη δημιουργία του θέρετρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νίνα Φλορ εργάστηκε επίσης για να περιορίσει τον αντίκτυπο του θέρετρου στο περιβάλλον με τη βοήθεια του μη κερδοσκοπικού του έργου, The Bazaruto Centre for Scientific Studies, ενός θαλάσσιου σταθμού και εργαστηρίου που εστιάζει στον σεβασμό και τη διατήρηση του τοπικού πολιτισμού και της άγριας ζωής. Μάλιστα, περιλαμβάνει 150 είδη πουλιών, πέντε είδη χελωνών, φάλαινες και φαλαινοκαρχαρίες.

Screenshot_15
Το Kisawa Sanctuary, που σημαίνει «άθραυστο ιερό», άνοιξε τις πύλες του το 2021 | @kisawasanctuary.com

Η Φλορ έχει επενδύσει στην κοινότητα, με το 80% του εργατικού δυναμικού στις κατασκευές να προέρχεται από το ίδιο το νησί Benguerra, με το 50% αυτών να είναι γυναίκες. Σήμερα, το θέρετρο διοικείται από εκατοντάδες υπαλλήλους, με το 90% της επιχειρησιακής ομάδας να προέρχεται από την Αφρική και ένα μικρό ποσοστό στελεχών διαφορετικών γνώσεων, από όλο τον κόσμο.