Μενού
maria-ekmektsioglou
Μαρία Εκμεκτσίογλου | @mariaekmektsioglou
  • Α-
  • Α+

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου μίλησε το πρωί της Τετάρτης (8/2) στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία όπου έχασε φιλικά της πρόσωπα, για την κακοκαιρία που επιδεινώνει τις συνθήκες, αλλά και για την προσπάθεια που κάνει η ίδια - και όχι μόνο - για να βοηθηθούν οι πληγέντες. «Μάλλον θα κατεβούμε αεροπορικώς στα Άδανα, για να μπορέσουμε οδικώς να πάμε στην Αντιόχεια. Υπάρχει πολύ μεγάλο θέμα και δεν είμαι μόνο εγώ που δραστηριοποιούμαι. Είναι όλα πανεπιστήμια, όλοι οι σύλλογοι, ηθοποιοί, τραγουδιστές, σεφ. Γεμίζουν νταλίκες για τις περιοχές που υποφέρουν», είπε η γνωστή σεφ, εξηγώντας ότι «Έχουμε μία τρομερή κακοκαιρία με χιόνι. Τραγική η κατάσταση, έτυχε ο σεισμός μέσα στον χειμώνα».

Η ίδια εξομολογήθηκε στην εκπομπή ότι έχασε φιλικά της πρόσωπα, ενώ δεν έχει νέα από πολλούς ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. «Έχασα φίλους, δεν έχω συγγενείς στις περιοχές αυτές. Είχα συνεργάτες εκεί που δεν έχω κανένα νέο τους. Ομάδες που έχουν πάει εκεί προσπαθούν να φτάσουν, αλλά δεν υπάρχει δρόμος. Ειδικά από ένα μεγάλο τσιφλίκι που είχε προμηθευτές για πάρα πολλές ανάγκες μου δεν μπορούμε να τους φτάσουμε», είπε η Μαρία Εκμεκτσίογλου. Συμπλήρωσε ότι «εγώ γεννήθηκα εδώ, αλλά στις περιοχές που επλήγησαν έχω πάρα πολλούς φίλους που έχω γνωρίσει σε φεστιβάλ γαστρονομίας ή σε επισκέψεις που έχω κάνει. Από εκεί φέρνουμε εσπεριδοειδή, μαρμελάδες. Είχα συνεργάτες εκεί που δεν έχουμε καμία είδηση».

Τέλος, η Μαρία Εκμεκτσίογλου, η οποία είχε κάνει και μια ανάρτηση στο Instagram αμέσως μετά τον πρώτο φονικό σεισμό, αναφέρθηκε στην προσπάθειά της να προσφέρει βοήθεια στους πληγέντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη αναζητώ πολλούς προμηθευτές μου. Έχουν δημιουργηθεί ομάδες στο Internet, αλλά δεν έχουν τίποτα εκεί. Έχουν πάει ομάδες και έχουν φτιάξει κουζίνες κι εμείς προσπαθούμε να φτιάξουμε μεριδοποιημένα φαγητά».