Ο Γάλλος καλλιτέχνης Μπεν, γνωστός για τα ειρωνικά και προβοκατόρικα έργα του, έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 88 ετών, λίγες ώρες μετά τον θάνατο της 60χρονης συζύγου του.
Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένειά του την Τετάρτη (06/06), σύμφωνα με τον Guardian.
Η σύζυγος του Μπεν Βοτιέ, Άνι έπαθε έμφραγμα το απόγευμα της Δευτέρας (03/06) και πέθανε δύο μέρες μετά, όπως ανέφεραν τα παιδιά τους Ευα και Φρανσουά.
«Μη θέλοντας και μη μπορώντας να ζήσει χωρίς αυτήν, ο Μπεν αυτοκτόνησε λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι τους» στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, πρόσθεσαν.
Ο Μπεν Βοτιέ γεννήθηκε στη Νάπολη το 1935 και έμεινε γνωστός ως «Μπεν». Μετακόμισε στη Νίκαια της Γαλλίας στα 14 του όπου και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του.
Συνδέθηκε με το κίνημα Fluxus της δεκαετίας του 1960, το οποίο προσπάθησε να ταράξει τα νερά στην τέχνη, με ένα στυλ προκλητικής ειρωνείας.
«Τα πάντα είναι τέχνη» συνήθιζε να λέει ενώ στεκόταν στο παράθυρο μίας γκαλερί φωνάζοντας μέχρι να σταματήσει η φωνή του, ή οργανώνοντας παραστάσεις που ποτέ δεν γίνονταν ή ρεσιτάλ πιάνου με τον πιανίστα να φεύγει.
- Η παραλία Ποτάμι στη Σάμο είναι η πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα και έχει τον πιο απότομο βυθό
- Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με ανανεωμένο καλοκαιρινό λουκ στα MAD VMA και ακόμα παραμιλάμε
- Πολυμήχανη Ελληνίδα ανακάλυψε τον μοναδικό τρόπο για να φάμε λαγοκέφαλο
- YouTuber πάει για ψάρεμα στα πιο μολυσμένα νερά της Αττικής - Τι βρήκε σε Ελευσίνα και Κηφισό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.