Μενού
Κοτόσουπα αυγολέμονο
Κοτόσουπα αυγολέμονο | YesPhotographers/Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τσουχτερό κρύο και νέα κακοκαιρία είναι προ των πυλών. Το σκηνικό του καιρού είναι ιδανικό για να φτιάξετε μία ζεστή σούπα και συγκεκριμένα κοτόσουπα αυγολέμονο. Εύκολη, με λίγα υλικά και πάρα πολύ νόστιμη.

Υλικά (4-5 άτομα) για κοτόσουπα αυγολέμονο

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 1 μεγάλο καρότο, σε κύβους
  • 1 λίτρο και 350 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ξύσμα ½ λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι μακρόσπερμο, ξεπλύνετε πρώτα
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια 
  • 2 αυγά, διαχωρισμένα τα ασπράδια από τον κρόκο
  • 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, τεμαχισμένο

Βήμα - βήμα η συνταγή

  • Προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, και ρίξτε τα κρεμμύδια. Αφήστε τα να μαλακώσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και τα καρότα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
  • Αυξήστε τη φωτιά και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου. Αφήστε το να σιγοβράσει. Στη συνέχεια, μειώστε ξανά τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέστε το ρύζι, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατέψτε τα πάντα και σκεπάστε τα. Αφήστε το ρύζι για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  • Φτιάξτε το μείγμα αυγών χτυπώντας τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, χτυπήστε τους κρόκους και στη συνέχεια τον χυμό λεμονιού.
  • Χτυπήστε σιγά-σιγά 3 μεγάλες κουταλιές από τον ζωμό στο μείγμα των αυγών (βεβαιωθείτε ότι ο ζωμός δεν είναι καυτός σε αυτό το σημείο). Αυτό θα σας βοηθήσει να το φέρετε σε θερμοκρασία.
  • Ανακατέψτε το μείγμα αυγών στην κατσαρόλα όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το κοτόπουλο και ζεστάνετε για μερικά λεπτά μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή θερμοκρασία. Μην σιγοβράσετε ή φέρετε σε βρασμό, καθώς η σούπα μπορεί να πήξει.
  • Σερβίρετε αμέσως με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
@lucysallysommer

I’m getting ill so lets cook one of my favourite meals ~ Avgolemono 🥚🍋 full recipe below: Ingredients (serves 4-5) 2 tbsp olive oil 1 onion, diced 2 garlic cloves, sliced 1 large carrot, diced 1L 350ml good quality chicken broth 2 bay leaves Zest of ½ lemon 1 tsp black pepper 1 cup long grain rice, rinse first Juice of 1-2 lemons (I used 2) 2 eggs, whites separated from yolk 2 cups cooked chicken, shredded Serve with a drizzle of extra virgin olive oil (for those healthy fats), lots of black pepper and fresh dill (when in season). 1. Add the olive oil to a large pot on a medium heat followed by the onions and soften for 5 minutes. Add the garlic and the carrots and saute for about 5 minutes. 2. Increase the heat and add the chicken stock. Bring to a simmer. Then reduce the heat back to medium. 3.Add the rice, bay leaves, lemon zest, salt and plenty of pepper. Give everything a stir and cover. Let the rice for about 8-10 minutes or until tender. 3. Make the egg mixture by whisking the egg whites until foamy. Then whisk in the yolks followed by the lemon juice. 4. Slowly whisk in 3 large spoonfuls of the broth into the egg mixture (make sure the broth isn’t boiling hot at this point). This will help bring it to temperature. 5. Stir the egg mixture into the pot when the rice is almost cooked and cook over a low heat, stirring constantly. Add the chicken and warm through for a couple of minutes until you reach the desired temperature. Do not simmer or bring to a boil as the soup may curdle. 6. Serve immediately with some extra virgin olive oil and lots of black pepper. #avgolemono #greekrecipes #souptok #soupseason

♬ original sound - lucy Sommer


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA