Μενού
Η ηθοποιός Κάγια Σκοντελάριο
Κάγια Σκοντελάριο | (Scott Garfitt/Invision/AP)
  • Α-
  • Α+

Η 32χρονη Κάγια Σκοντελάριο αποτελεί ένα από τα πιο hot ονόματα του Χόλιγουντ. Η Βρετανή ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Guy Ritchie στο Netflix με τίτλο «The Gentlemen» και έχει κάνει μία σειρά από επιτυχίες στο Χόλιγουντ, ανάμεσά του το Maze Runner και το Pirates Of The Caribbean 5.

Όμως η Κάγια Σκοντελάριο -που έγινε γνωστή για πρώτη φορά σε ηλικία 14 ετών από τον ρόλο της στη δραματική σειρά Skins- αναγκάστηκε να κοιμάται στους δρόμους όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών και πάλεψε πολύ έτσι ώστε από τα φτωχά παιδικά της χρόνια να γίνει σταρ, αποκομίζοντας έως και 1,2 εκατομμύρια λίρες ανά ταινία.

Η Κάγια Σκοντελάριο δεν είχε εύκολη ζωή, καθώς στα 12 της χρόνια δέχθηκε σεξουαλική επίθεση, ενώ σε ηλικία 16 ετών έφυγε από το σπίτι της. Η ηθοποιός αντιμετώπισε πρόσφατα και τον χωρισμό της από τον Μπεν Γουόκερ, τον πατέρα των δύο παιδιών της, έπειτα από οκτώ χρόνια γάμου.

Κάγια Σκοντελάριο: «Η υποκριτική ήταν όνειρο ζωής»

Αλλά η Κάγια, η οποία υποδύεται τη βασίλισσα των ναρκωτικών Susie Glass στη γεμάτη δράση σειρά του Netflix, λέει ότι η υποκριτική ήταν όνειρο ζωής και «το μόνο πράγμα στο οποίο ήμουν ποτέ καλή», σύμφωνα με τη βρετανική Sun. Βλέπει την επιτυχία ως έναν τρόπο να ξεπληρώσει τη μητέρα της, τη βραζιλιάνικης καταγωγής Κάτια, για τις θυσίες που έκανε μεγαλώνοντας μόνη της την κόρη της. 

«Θέλω να της επιστρέψω μια ζωή, όπως εκείνη έδωσε όλη της τη ζωή για μένα» έχει πει σε συνέντευξή της. «Έπρεπε να παίξει το ρόλο της μητέρας και του πατέρα ταυτόχρονα και το έκανε στην εντέλεια. Κατάφερα να βρω μια διέξοδο εξαιτίας της. Η μητέρα μου είναι η μεγαλύτερη έμπνευσή μου».

Η σκληρή παιδική ηλικία

Οι γονείς της Κάγια, Κάτια και Ρότζερ Χάμφρεϊ, χώρισαν όταν εκείνη ήταν μόλις ενός έτους και τρία χρόνια αργότερα η μητέρα της την πήρε και έφυγαν από το Ανατολικό Σάσεξ για να μετακομίσουν στο Λονδίνο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun.

Το πρώτο τους βράδυ στο Λονδίνο το πέρασαν άστεγες. Κοιμήθηκαν στους δρόμους πριν τους δοθεί ένα δημοτικό διαμέρισμα στο βόρειο Λονδίνο, όπου η Κάτια πάλευε να τα βγάλει πέρα, δουλεύοντας σε διάφορες δουλειές και παλεύοντας με την κατάθλιψη. «Η μητέρα μου έχτισε μια ζωή για μένα σε ένα δύσκολο μέρος, σε μια δύσκολη εποχή» είχε δηλώσει το 2017 η ηθοποιός.

«Όταν μεγάλωνα, δεν είχαμε πολλά χρήματα. Αυτό που ήταν σημαντικό στο σπίτι μου ήταν να έχουμε φαγητό στο τραπέζι, να είμαστε ευτυχισμένοι και να έχουμε την οικογένειά μας». Η Κάγια πάλευε επίσης με τη δυσλεξία και περιγράφει τον εαυτό της ως «οδυνηρά ντροπαλό παιδί, πολύ ανασφαλές, πολύ ανήσυχο». 

Σε δηλώσεις της στο Hollywood Reporter, είχε πει: «Δέχθηκα bullying ως μικρό παιδί και άλλαξα σχολείο μερικές φορές. Αλλά, πάντα είχα αυτό το όνειρο ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο ήμουν αρκετά γενναία. Μεγαλώνοντας στην Αγγλία, όντας στην εργατική τάξη και έχοντας μια μετανάστρια ανύπαντρη μητέρα, δεν πίστευα ότι άνθρωποι σαν εμένα θα μπορούσαν να κάνουν τέτοια πράγματα.

Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω την οικονομική δυνατότητα να πάω σε δραματική σχολή. Έτσι, αποδέχτηκα κατά κάποιο τρόπο ότι δεν επρόκειτο να συμβεί στην ηλικία των 14 ετών, πράγμα που είναι αρκετά καταθλιπτικό».

Η σχέση με τη μητέρα της και η σεξουαλική επίθεση

Η Κάγια Σκοντελάριο ήταν αποξενωμένη από τον πατέρα της Ρότζερ Χάμφρεϊ μέχρι το 2010, ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του, και έφυγε από το σπίτι στα 16 της αφού οι σχέσεις με τη μητέρα της έγιναν τεταμένες, αν και τώρα οι δυο τους είναι κοντά.

«Με μεγάλωσε μόνη της και υπέφερε από κατάθλιψη το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της» έχει πει. «Μπορεί να είναι πολύ σκοτεινή, πολύ δύσκολη, ειδικά όταν είσαι έφηβη. Αυτό άσκησε μεγάλη πίεση στη σχέση μας. Ήθελα να βοηθήσω, αλλά ήμουν 16 ετών και μάλλον δεν έλεγα το σωστό» λέει για τη σχέση με τη μητέρα της. 

Εκτός από τη δύσκολη οικογενειακή της ζωή, η Κάγια Σκοντελάριο έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης, όταν ήταν 12 ετών - προκαλώντας ρήξη με τα μέλη της οικογένειάς της από τη Βραζιλία.

Το 2018, καθώς το κίνημα #MeToo άρχισε να κερδίζει έδαφος, αποκάλυψε τη φρικτή επίθεση, προκειμένου να βοηθήσει άλλα κακοποιημένα παιδιά να μιλήσουν νωρίτερα.

«Μου πήρε 13 χρόνια για να πω #MeToo» έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι ο φερόμενος ως δράστης της «προστατεύεται ακόμη από "μέλη της οικογένειας" στη Βραζιλία. Έχουν πει ψέματα στα χαρτιά για να προσπαθήσουν να με φιμώσουν».

Πρόσθεσε ότι άλλοι που είχαν μιλήσει της έδωσαν το κουράγιο να κάνει το ίδιο και δήλωσε στο Harper's Bazaar: «Θυμάμαι να σκέφτομαι ότι αν ήμουν 12 ετών και μου συνέβαινε αυτό το φρικτό πράγμα, αλλά έβλεπα μια γυναίκα που θαύμαζα να μιλάει γι' αυτό, θα με έκανε να νιώθω λιγότερο ένοχη. Έτσι σκέφτηκα ότι αν μπορώ να το κάνω αυτό για ένα άτομο, τότε το χρωστάω στον 12χρονο εαυτό μου».

Το ψέμα για την ηλικία της και ο ρόλος που της άλλαξε τη ζωή

Η ζωή της άλλαξε εν μία νυκτί όταν πήρε το ρόλο της Effy στο σκληρό εφηβικό δράμα Skins, σε ηλικία μόλις 14 ετών. Αργότερα αποκάλυψε ότι παραλίγο να χάσει τον ρόλο, αφού ένα ψέμα για την ηλικία της απέτυχε - επειδή τη θεώρησαν πολύ μεγάλη.

Αφού της είπαν για τις ανοιχτές οντισιόν για τη σειρά, πέρασε από εκεί γυρνώντας από το σχολείο για να δει ποιος ήταν στην ουρά, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπήκε. Την πλησίασε ο παραγωγός Bryan Elsley αφού την είδε να κάθεται απέναντι.

«Για κάποιο λόγο, ήρθε και με ρώτησε αν ήθελα να περάσω από οντισιόν. Είπα "ναι", αλλά ήξερα ότι ήμουν πολύ μικρή, γιατί μου είπαν ότι έπρεπε να είσαι 16 ετών και πάνω» είπε. 

«Έτσι είπα ψέματα ότι ήμουν 16 και μισό και με άφησε να περάσω από οντισιόν. Μετά με ξαναπήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ήμουν πολύ μεγάλη, οπότε παραδέχτηκα ότι είπα ψέματα για την ηλικία μου.  Ευτυχώς, μου έδωσαν την ευκαιρία. Έτυχε να βρίσκομαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή».

Η Effy έγινε ένας από τους μακροβιότερους χαρακτήρες, από το 2007 έως το 2012, και είχε σκληρές ιστορίες -που περιλάμβαναν σκηνές σεξ και κατανάλωση αλκοόλ από εφήβους- οι οποίες, όπως είπε η ίδια, αντανακλούσαν τη ζωή που γνώρισε μεγαλώνοντας. «Ξέρω παιδιά που ζουν έτσι» παραδέχθηκε σε συνέντευξή της. 

«Κάπνιζα χόρτο και η μητέρα μου με έπεισε να το κόψω»

Η Κάγια αποκάλυψε ότι στην εφηβεία της πειραματίστηκε με το ποτό και τα ναρκωτικά, αν και η μητέρα της ήταν αυστηρή και επέμενε να είναι σπίτι της στις 8 το βράδυ κάθε βράδυ, επειδή «δεν ήθελε να μείνω έγκυος όπως όλοι οι άνθρωποι γύρω μου». «Η μαμά μου είναι αρκετά ανοιχτόμυαλη. Είναι Βραζιλιάνα και νομίζω ότι αυτό βοηθάει. Πάντα ήξερα για το σεξ, για τα ναρκωτικά, για τη θρησκεία» προσθέτει.

«Πέρασα μια φάση που κάπνιζα χόρτο, αλλά της το είπα και με έπεισε να σταματήσω. Δεν το ξανακάπνισα ποτέ. Με έβαλε μάλιστα να υποσχεθώ ότι δεν θα κάνω ποτέ γυμνή σκηνή. Αυτή είναι η δικαιολογία μου, παραγωγοί» δηλώνει.

Η συμμετοχή της Κάγια Σκοντελάριο στο Skins οδήγησε επίσης σε έναν ρόλο στο δράμα του BBC True Love, το 2012, όπου υποδύθηκε μια μαθήτρια που αποπλανήθηκε από μια δασκάλα, την οποία υποδυόταν η Billie Piper, με την οποία μοιράστηκε ένα φιλί.

Ο πρώτος έρωτας με διάσημο

Η Κάγια Σκοντελάριο αποκάλεσε «πρώτη της αγάπη» τον Jack O'Connell, με τον οποίο είχαν ένα ειδύλλιο. «Ήμασταν τόσο νέοι και ταυτόχρονα και οι δύο γινόμασταν διάσημοι. Ήμουν εντελώς ερωτευμένη μαζί του. Αν μου έλεγε να πηδήξω από μια γέφυρα, θα το έκανα» αποκαλύπτει.

Όμως ο ηθοποιός της «ράγισε την καρδιά» και πέρασε δύσκολα με τον χωρισμό τους το 2009. Η επόμενη σχέση της ήταν με τον Elliot Tittensor για πέντε χρόνια και τον υποστήριξε όταν συνελήφθη μετά από ένα περιστατικό το 2010. 

Ο ηθοποιός έπεσε πάνω σε έναν 18χρονο που ακολουθούσε την Κάγια, τον έριξε κάτω και του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη, ενώ αργότερα του επιβλήθηκε πρόστιμο 750 λιρών για οδήγηση χωρίς ασφάλεια.

Το ζευγάρι χώρισε το 2014. Την ίδια χρονιά και ενώ βρισκόταν στην Αυστραλία για γυρίσματα, η Κάγια γνώρισε τον ηθοποιό Μπέντζαμιν Γουόκερ, συμπρωταγωνιστή της στην ταινία The King's Daughter. 

Ο Μπέντζαμιν, 31 ετών τότε, είχε μόλις χωρίσει από την κόρη της Μέριλ Στριπ, Μέιμι Γκάμερ, και γρήγορα ερωτεύτηκε την 22χρονη τότε Βρετανίδα. Της έκανε πρόταση γάμου μετά από μόλις έξι μήνες - όταν της χάρισε ένα βραχιόλι αγάπης Cartier για τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι «ήθελε να μου αγοράσει δαχτυλίδι αρραβώνων» και παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης το 2015.

Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, ηλικίας επτά και δύο ετών, τα οποία κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, λέγοντας ότι πήραν «την κοινή απόφαση να τερματίσουν τον γάμο τους, αλλά να συνεχίσουν να είναι συν-γονείς με αγάπη, ενώ παραμένουν οι καλύτεροι φίλοι».

Η Κάγια Σκοντελάριο με τον Μπέντζαμιν Γουόκερ
Η Κάγια Σκοντελάριο με τον Μπέντζαμιν Γουόκερ | (Joel Ryan/Invision/AP)

Η επιτυχία στο Χόλιγουντ

Από την αφετηρία της στο Skins, η Κάγια Σκοντελάριο απέκτησε το ρόλο της Cathy στο Wuthering Heights της Andrea Arnold πριν παίξει την Teresa στη σειρά Maze Runner, από το 2013. 

Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε με τον Johnny Depp στην πέμπτη ταινία Pirates, το 2017, λαμβάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, μισθό 1,2 εκατομμυρίων λιρών.

Αλλά λέει ότι ο τελευταίος της ρόλος, ως βαρόνος ναρκωτικών Susie στην ταινία The Gentlemen, είναι η ενηλικίωσή της. «Είναι η πρώτη πραγματική γυναίκα που υποδύομαι. Ήταν μια μακρά σειρά από έφηβους και νεαρούς ενήλικες» δήλωσε στους LA Times. «Ήταν πραγματικά γ@μ@το να παίξω κάποια που ήταν ήδη εκεί, που είναι στην κορυφή του παιχνιδιού της, που έχει αυτοπεποίθηση».

Από ότι φαίνεται ότι η πρωταγωνίστρια του Skins έχει μεγαλώσει πια και κρατά στα χέρια της το μέλλον της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA