Μενού
  • Α-
  • Α+

Εν αναμονή των νέων επεισοδίων του Squid Game, το Netflix πάει την δημοφιλή σειρά ένα βήμα παρακάτω και οργανώνει στο ίδιο concept τον «μεγαλύτερο ριάλιτι που υπήρξε ποτέ». Θα αποτελείται από 10 επεισόδια και τα γυρίσματά του θα πραγματοποιηθούν στην Βρετανία. 

Σε αντίθεση με την σειρά, όπου οι παίκτες ισορροπούν ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, στο «Squid Game: The Challenge» το χειρότερο σενάριο θα είναι αποχωρήσει κάποιος χωρίς τα κέρδη των 4,56 εκατομμυρίων δολαρίων (4,37 εκατομμυρίων ευρώ). Πρόκειται, σύμφωνα με το Netflix, για το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο εκπομπής ριάλιτι στην ιστορία της τηλεόρασης.

Το «Squid Game: The Challenge» θα αποτελείται από 10 επεισόδια και στο ριάλιτι θα συμμετάσχουν συνολικά 456 παίκτες. Τα γυρίσματα του διαγωνισμού θα γίνουν στη Βρετανία και για την ώρα η Netflix επιλέγει μόνο παίκτες που μιλούν αγγλικά. Η ανακοίνωση για το «Squid Game: The Challenge» έγινε λίγες ημέρες μετά την ανανέωση της τηλεοπτικής σειράς, για μία δεύτερη τηλεοπτική σεζόν.

Η Mr Beast, από τους κορυφαίους δημιουργούς του YouTube στις ΗΠΑ, υλοποίησε μία ιδέα βασισμένη στη σειρά αυτή χρησιμοποιώντας παιχνίδια της νοτιοκορεατικής τηλεοπτικής σειράς, όπως το «Red Light, Green Light». Δεν συμπεριέλαβε τη διάσταση του θανάτου, όμως προσάρμοσε μια συσκευή και στους 456 παίκτες που μιμείται έναν πυροβολισμό όταν ένας παίκτης αποκλείεται από το παιχνίδι.

Το «Squid Game» έγινε η τηλεοπτική σειρά του Netflix με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, όταν άρχισε να προβάλλεται τον Σεπτέμβριο του 2021 αφηγούμενη την ιστορία διαγωνιζόμενων που υπέφεραν από έλλειψη ρευστού χρήματος και συμμετείχαν σε παιδικά παιχνίδια, έχοντας μια ευκαιρία να κερδίσουν οικονομικά ποσά, που θα άλλαζαν τη ζωή τους. Η πρώτη σεζόν του Squid Gaime κατέχει το ρεκόρ της πιο δημοφιλούς σειράς του Netflix όλων των εποχών με περισσότερες από 1,65 δισεκατομμύρια ώρες τηλεθέασης στις πρώτες 28 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.