Μενού
live-news-kasselakis
Live News | Glomex
  • Α-
  • Α+

Τα ενημερωτικά μαγκαζίνο, όπως το  «Live news» με τον Νίκο Ευαγγελάτο έχουν ως στόχο -αντιγράφω από το site του καναλιού- «...την ανάδειξη και τον σχολιασμό της τρέχουσας επικαιρότητας μέσα από την κριτική ματιά και την εμπεριστατωμένη άποψη του Νίκου Ευαγγελάτου, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων». 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάδειξης της επικαιρότητας με κριτική ματιά και εμπεριστατωμένη άποψη, έδωσε το Live News στις 30/8 μέσα από την παρουσίαση θέματος σχετικού με τις καταγγελίες του νέου υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για τον πατέρα του και το παραδικαστικό κύκλωμα. 

Στον πρόλογο του θέματος, ο Νίκος Ευαγγελάτος λέει ότι ο πατέρας του Κασσελάκη είχε μια εταιρία με χρώματα για βαφές πλοίων. Κάποια στιγμή, λέει, ζήτησε κάποια χρήματα από κάποιο δικηγόρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια παρεξήγηση, μια ρήξη, που κατέληξε στο να καταδικαστεί ο πατέρας του Κασσελάκη. «Να καταδικαστεί τελεσίδικα» επαναλαμβάνει με έμφαση τονίζοντας ότι η υπόθεση είχε την ίδια απόφαση και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και στον Άρειο Πάγο. (Κι οι πιο αργοί ή αφηρημένοι ανάμεσά μας, έχουμε πλέον καταλάβει: ο πατέρας Κασσελάκη είχε καταδικαστεί τελεσίδικα).

 

Ακολουθεί βίντεο, το οποίο λέει ότι η εταιρία του πατέρα Κασσελάκη βρέθηκε σε μια δίνη, όταν εκείνος κατηγορήθηκε από τον συνεταίρο του. Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το βίντεο, ήταν βαρύ κι έλεγε ότι ο πατέρας Κασσελάκη παρουσίαζε στον συνεταίρο του ανύπαρκτες οικονομικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα αυτός να του καταβάλλει το ποσό των 600.000 ευρώ. Το βίντεο τελειώνει με την επισήμανση ότι ο Κασσελάκης, μετά την καταδικαστική απόφαση, είχε προσφύγει και στον Άρειο Πάγο, όμως η προσφυγή του απορρίφθηκε. 

Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει τουλάχιστον 5-6 φορές για καταδικαστική απόφαση, και μάλιστα τελεσίδικη, όπως έχει ήδη τονίσει ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος θεωρεί καλό αμέσως μετά το τέλος του βίντεο να ξανατονίσει: «Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν κάποια ερωτήματα. Πώς η υπόθεση αυτή της καταδίκης που ξαναλέω έχει τελεσιδικήσει, και από τον Άρειο Πάγο πέρασε και τελεσιδίκησε το 2011, έχει σχέση με το παραδικαστικό κύκλωμα”. Βεβαίως “...δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να έχει σχέση, αλλά πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να δούμε αν και από την πλευρά της οικογένειας έχουν γίνει καταγγελίες, γιατί εδώ μιλάμε πια για ένα σοβαρό ζήτημα της δικαιοσύνης…». (Το συμπέρασμα σαφές: και -τελεσίδικα- κατάδικος και ζητάνε και τα ρέστα; Ε όχι!..)

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στη σύνδεση με τον αστυνομικό συντάκτη. Όταν αρχίζει να λέει ότι «αυτό που είπαμε για τον Άρειο Πάγο δεν είναι απόφαση τελεσίδικη ακριβώς του Δικαστηρίου…» και «σύμφωνα με πληροφορίες μας οδηγήθηκε τελικά στη Δικαιοσύνη η υπόθεση το 2015, μετά από δεκάδες αναβολές, και ο κ. Κασσελάκης αθωώθηκε σ’ αυτή τη δίκη…»!, ο Ευαγγελάτος τον διακόπτει για να πει  ότι αυτό δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση: «Εμείς είχαμε μείνει στο ότι υπήρχαν τρεις αποφάσεις, που τον καταδίκαζαν…».

«Δεν ήταν αποφάσεις που τον καταδίκαζαν…» επιμένει ο αστυνομικός συντάκτης κι ο Ευαγγελάτος τον ξαναδιακόπτει για να πει: «Άφησε με να ολοκληρώσω για να μην παρεξηγηθεί αυτό που θέλω να πω. Αν το πράγμα είναι έτσι, τότε είναι άλλη εικόνα. Γι’ αυτό λέω ότι ο κ. Κασσελάκης, από τη στιγμή που εκείνος άνοιξε το θέμα, κι είναι μια πολύ σοβαρή καταγγελία, πρέπει να δώσει τις λεπτομέρειες για να μάθουμε όλοι τι πραγματικά έχει συμβεί…». (Πώς είπατε; Από «τελεσίδικα κατάδικος»… αθώος και το περνάμε έτσι; Έτσι ακριβώς...)

Στη συνέχεια ακούμε τον αστυνομικό συντάκτη να λέει ότι ο δικηγόρος που κατηγόρησε τον πατέρα Κασσελάκη είχε σχέσεις και επαφές με πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για το παραδικαστικό κύκλωμα. Ο Νίκος Ευαγγελάτος αναγνωρίζει -μεγαλόψυχα- ότι “αυτά που λέει ο Κασσελάκης κάπου μοιάζει να έχουνε μια βάση, αλλά το τι ακριβώς έχει συμβεί, κι αν η υπόθεση έχει καταγγελθεί, δεν το ξέρουμε ακόμα…”. (Αλλαγή πλεύσης: από το «τελεσίδικα κατάδικος», έχουμε πάει στο «οφείλει να δώσει εξηγήσεις»)

Το θέμα ολοκληρώνεται με τη δικαστική συντάκτη, η οποία έρχεται για να πει αναλυτικά ότι το πρώτο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το 2009 δεν ήταν υπέρ του πατέρα Κασσελάκη, ούτε το δεύτερο ένα χρόνο μετά, αλλά και η αναίρεση που ζήτησε η οικογένεια από τον Άρειο Πάγο απορρίφθηκε…

Κι από εκεί πάμε στον διαγωνισμό, και στα 7.000 ευρώ, που μοιράζει η εκπομπή και ο θεατής δεν έχει καταλάβει τίποτα, πλην του γνωστού και κλασικού: ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει την ωραία ιστορία, που θέλεις να πεις...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA