Η Ελένη Μενεγάκη έχει ζήσει μια ζωή σαν σινεμά. Ένα κορίτσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κολωνό, μοναδικό παιδί του Κωνσταντίνου και της Ζέτας Μενεγάκη (έχει κι έναν ετεροθαλή αδελφό από την πλευρά της μητέρας της, τον Θοδωρή Μισόκαλο) και εμφανίστηκε στην εγχώρια showbiz το 1990, την εποχή που ξεπερνούσε τον πρώτο της γάμο, με τον επιχειρηματία Σταύρο Γαρδέρη. Αυτή ήταν και η εποχή που η Ελένη Μενεγάκη έμπαινε σε κάτι αρκετά καινοτόμο (για το 1990), την παραγωγή βιντεοκλίπ.
Παρακάτω επιχειρήσαμε να φτιάξουμε μια λίστα, μια κατάταξη με όλα τα βιντεοκλίπ στα οποία πρωταγωνίστησε, συν ένα, που θεωρείται σήμερα lost media.
«Προκαλείς» - Μιχάλης Ρακιντζής (1990)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σοφούλης
Τι βλέπουμε: Την 21χρονη Ελένη ως μια ντροπαλή πριγκήπισσα μιας άλλης εποχής, που θυμίζει βικτωριανή και τον Μιχάλη Ρακιντζή ως κανταδόρο της. Άχρονο κλιπ, σαν να βγήκε από κάποια παράλληλη πραγματικότητα.

«Ένα σου Σημάδι Μόνο» - Αντύπας (1991)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σοφούλης (ΠΑΛΙ)
Τι βλέπουμε: Εκείνος είναι αεροπόρος, εκείνη αεροσυνοδός. Μοιραίος ο έρωτας τους, δια χειρός των auteurs του λαϊκού καψουροτράγουδου, Αλέκου Χρυσοβέργη - Σπύρου Γιατρά!
Ένα «στοιχειωμένο» βλέμμα Ελένης Μενεγάκη;

«Άθελα μου» - Αντύπας (1991)
Σκηνοθεσία: Δεν είναι γνωστή
Τι βλέπουμε: Αντύπας και Ελένη Μενεγάκη σε κάποιο νησί των Κυκλάδων πότε περπατάνε μόνοι, πότε αγκαλιάζονται. Μινιμαλισμός, before it was cool.
«Δε σ' αλλάζω» - Αντύπας (ΟΥΦ - 1991)
Σκηνοθεσία: Φαίνεται πως το πρότζεκτ Αντύπας - 91, το είχε πάρει εργολαβία ο κύριος Σοφούλης.
Τι βλέπουμε: Ο Αντύπας σε ρόλο Λόρενς της Αραβίας (προσπαθήστε να πείτε «ρόλο-Λόρενς» με τη μια) και η Μενεγάκη κάτι σαν την Γιασμίν που αναζητά τον Αλαντίν.
Έχει στίχο σαν απαγγελία, σαν το «Μωρό μου καλησπέρα»;
Προφανώς:
Από πού θες ν’ αρχίσω;
Ήρθε η ώρα να μιλήσω.
Απ’ τις ψευτιές σου, τις προσβολές σου, τις πονηριές σου,
από πού;
Παίρνεις τηλέφωνα και κλαις
κι έχεις το θράσος και μου λες:
“Ξέρεις, αγάπη μου, σ’ αγαπώ, γύρισε πίσω”.
Όμως εγώ:
Δε σ’ αλλάζω, δε σ’ αλλάζω, είσαι η μόνη που ταιριάζω,
«Τιμή Μου» - Αντύπας (1991
Σκηνοθεσία: Γνωστό πια
Τι βλέπουμε: Παπγιόν πασοκικά που παίρνουν διακοποδάνεια και ύστερα φωλιάζουν γλυκά στο λαιμό του Αντύπα και μαργαριταρένια κολιέ που διορίζονται στο Δημόσιο και αράζουν στο λαιμό της Ελένης Μενεγάκη.
«Δάκρυ- Δάκρυ» - Λάμπης Λιβιεράτος (1998)
Σκηνοθεσία: Δεν τη βρήκαμε, ίσως να μην υπήρξε καν.
Τι βλέπουμε: Τον Μιχάλη Ιατρόπουλο με περούκα αφάνα, την Μάγκυ Χαραλαμπίδου να παίρνει σέξι πόζες, την Εύη Αδάμ, τον Τζώνη Θεωδωρίδη, πολύς λαός. Α! και την Ελένη Μενεγάκη. Μάλλον λίγο κουρασμένη. Ήταν κάτι σαν τον Rodinei της πρωινάδικης τηλεόρασης της εποχής, άρα λογικό.
«Χθες το Βράδυ στ' όνειρο μου» - Σταμάτης Γονίδης (1998)
Τι βλέπουμε: ΔΕΝ τη βλέπουμε. Όλες οι διαθέσιμες online πηγές που έχουμε, αναφέρουν πως η Ελένη Μενεγάκη έκανε γκεστ στο ομώνυμο κλιπ του Σταμάτη Γονίδη, σε κάποια εκδοχή του έστω, που έχει χαθεί από το Ίντερνετ. Γιατί άραγε.
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.