Μενού
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο Tempting Fortune
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο Tempting Fortune | (ΣΚΑΪ)
  • Α-
  • Α+

Με τιμή και δόξα και με έναν Γιάννη Τσιμιτσέλη σε ρόλο παρουσιαστή να κατακτά με το καλημέρα θετικά σχόλια στα social, το νέο ριάλιτι παραγωγής Acun Media στον ΣΚΑΪ ήρθε για να θυμίσει τα παλιά.

Όλα τα στερεότυπα που γνωρίσαμε στα ριάλιτι επιβίωσης τύπου Survivor, έκαναν την εμφάνιση τους από την πρεμιέρα του Tempting Fortune, που έχει και λίγο επιβίωση, έχει και λίγο καβγάδες, πείνα, κούραση, κακουχίες, έχει και παίκτες που έχουν ήδη ανακηρύξει εαυτούς ήρωες με φόντο πάντα ένα σοβαρό χρηματικό έπαθλο, που οι περισσότεροι θέλουν για άλλους (για τη μητέρα, την κόρη, τα ζώα, τους φτωχούς, τον πλανήτη…). 

Από τα πρώτα πλάνα του Tempting Fortune, γίνεται σαφής η κοινή προέλευση με το Survivor. Είναι κι αυτό κινηματογραφημένο και δοσμένο οπτικά ακριβώς στη λογική του ριάλιτι επιβίωσης.

Με αντίστοιχα πλάνα φύσης (βουνού αντί παραλίας), τα ίδια οπτικά και ηχητικά εφέ, αντίστοιχο στήσιμο του παρουσιαστή και των συνεντεύξεων και ανάλογης έντασης μουσική υπόκρουση. 

Πέρα από την εικόνα, παρόμοια είναι και η υπόθεση, όπως και οι πρωταγωνιστές.

Υπάρχει ένταση, δράμα, κλάμα, πονεμένες οικογενειακές ιστορίες, ήρωες και ηρωίδες που όπως οι ίδιοι επαναλαμβάνουν με αυτοθυσία, παλεύουν με τις φοβίες τους, ξεπερνούν τα όρια τους, αλλά τα κάνουν όλα για την ομάδα -κι εδώ κανονικά φωνάζουμε «Sur-vi-vors!» και »Καραγκούνιας Αίγιο». 

Η πλοκή και οι πειρασμοί 

Ο στόχος του νέου ριάλιτι είναι να φτάσουν όλοι οι παίκτες στο τέλος για να μοιραστούν 300.000 ευρώ, δηλαδή 25.000 ευρώ έκαστος, χωρίς να υποκύψουν στην πορεία του παιχνιδιού σε φανερούς πειρασμούς (όπως ένα αυτοκίνητο, ένα κρεβάτι, φαγητό, γλυκό ή ποτό), αλλά και σε κρυφούς (τύπου στείλε τώρα 2.000 ευρώ -από το συνολικό ποσό- στην οικογένεια σου).

Η διαδρομή, κρίνοντας από την πρεμιέρα, περιλαμβάνει αρκετό περπάτημα σε δύσβατα μονοπάτια, κουβάλημα σε ανηφοριές - κατηφοριές, σκαρφάλωμα σε βράχια και σε σχοινένιες σκάλες πάνω από λίμνες και ποτάμια. Το αν ήταν μόνο η αρχή κι έρχονται και δοκιμασίες - αγωνίσματα τύπου Survivor, θα δείξει -η συνταγή πάντως είναι κοινή.

Από εκεί και πέρα, στην πρεμιέρα υπήρξε κι ένα «παιχνίδι» καθαρής τύχης: στο οποίο ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έριχνε με σκοινί (!) ένα ζάρι κι οι παίκτες μετακινούνταν ως πιόνια, χωρίς να χρειαστεί να κάνουν απολύτως τίποτα, σε έναν ανταγωνισμό, που δεν είχε κανένα νόημα, κανένα ενδιαφέρον, καμία αγωνία, πέρα από την -άγνωστο γιατί- μουσική υπόκρουση αγωνίας που τον συνόδευε. 

Οι παίκτες και η «Γκλόσι»

Οι περισσότεροι παίκτες -ως είθισται πάντα- είναι αθλητές, πρωταθλητές, γυμναστές, καθηγητές φυσικής αγωγής ή έχουν χόμπι τη γυμναστική, ενώ όπως πάντα στο Survivor, έτσι και στο Tempting Fortune υπάρχουν και ένας – δυο διασημότητες από τα social media, ιδίως το TikTok.

Το Survivor φέτος έχει την Εκατερίνα, που από το πρώτο επεισόδιο έγινε viral όταν δήλωσε ότι είναι πολύ «σκληρή καρύδα», το νέο ριάλιτι έχει την «Γκλόσι», που ξεκινώντας από το «My Style Rocks» διανύει μεγάλη καριέρα στο TikTok. 

Η «Γκλόσι» -να ‘ναι καλά- έδωσε στην πρεμιέρα του νέου ριάλιτι τον πιο σουρεάλ τόνο, ιδίως όταν όλη η ομάδα των παικτών ανέβαινε το βουνό με αποφασιστικά βήματα και μουσική έντασης, κι από πίσω η «Γκλόσι» ακολουθούσε χοροπηδηχτά σε στιλ τσιγκολελέτα, αγκαλιά με ένα ροζ αρκουδάκι.

Για όσους δεν την ξέρουν, εξήγησε η ίδια τι ακριβώς κάνει: «Κάνω πάρα πολλά πράγματα. Τόσα πολλά που τα έχω σχεδόν ξεχάσει! Για να σκεφτώ, είμαι ηθοποιός…». Λίγη σκέψη ακόμα και θυμήθηκε πως είναι και τραγουδίστρια -κι αν ξέχασε κάτι, δεν πειράζει, ήδη η τέχνη την έχει ξεζουμίσει. 

Από εκεί και πέρα, το βασικό στερεότυπο του Survivor, που θέλει τους παίκτες να αυτοανακηρύσσονται ήρωες, που θέλουν να κάνουν περήφανη όλη την Ελλάδα, έκανε κι εδώ την εμφάνισή του.

Από το ξεκίνημα κιόλας του νέου ριάλιτι, πολλοί άρχισαν να δίνουν ηρωική διάσταση στην προσπάθεια να κατέβουν μια σκάλα («έπρεπε να ξεπεράσω από την πρώτη κιόλας μέρα τη χειρότερη φοβία μου») ή απλώς να συνεχίσουν να περπατάνε στο βουνό («πονάει το πόδι μου, αλλά είμαι περήφανη που το έκανα αυτό για την ομάδα»). 

Τα ελληνικά ως συνηθίζεται κακοποιήθηκαν («τα παιδιά προτάθηκαν να μου κρατήσουν την τσάντα»), δάκρυα έτρεξαν αβίαστα -κι αναίτια- μπροστά στην κάμερα, φωτιές ανάψαν, κακίες σε προσωπικές συνεντεύξεις ξεκίνησαν να πέφτουν σε ένα ριάλιτι, που όπως και το Survivor είναι γεμάτο εκπλήξεις, ξεκινώντας από τους ίδιους τους κανόνες του, που δεν είναι γνωστοί ούτε στους παίκτες ούτε στο κοινό -αναδιαμορφώνονται προφανώς ανάλογα με τις απαιτήσεις της παραγωγής και των social.

Το γεγονός ότι το νέο «βουνίσιο» με επιπλέον προσθήκες Survivor έρχεται να προστεθεί στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ ακριβώς πριν από το κανονικό Survivor (σε μια ζώνη που περιλαμβάνει τρία ριάλιτι στη σειρά μαζί με το Power of Love), κάνει την κατάσταση ελαφρώς περίπλοκη.

Στο Survivor αναζητάς την «Γκλόσι» και στον Λιανό τον Τσιμιτσέλη. Μπλέκεις τον Άγιο Δομίνικο με τις περήφανες ελληνικές κορυφές και -το χειρότερο- δεν ξέρεις για ποιον να πρωτοσυγκινηθείς και να νιώσεις περήφανος -λείπει κι η Δαλάκα...

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...