Μενού
Ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή «Το Πρωινό»
Γιώργος Λιάγκας | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας στον «αέρα» του Πρωινού, για το σβήσιμο των ονομάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, από το Σύνταγμα. 

«Είναι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Είναι ένας άνθρωπος, ένας στρατιώτης που θυσιάστηκε για να μπορώ εγώ τώρα να λέω την παρλάτα μου δημοκρατικά και ελεύθερα και να κρίνομαι για αυτή. Και να πηγαίνω σπιτάκι μου να περνάω καλά και όλοι μας», είπε αρχικά. 

«Κάποιοι άνθρωποι που δεν έφταιγαν σε τίποτα έγιναν σύμβολα μιας χώρας που έπρεπε να αλλάξει. Μιας χώρας που έμεινε πίσω σε πολλά πράγματα λόγω νοοτροπίας κυρίως. Κάποιος σκέφτηκε να γράψει τα ονόματά τους μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη», ανέφερε. 

«Πίσω είναι ο Άγνωστος Στρατιώτης. Μπροστά είναι κάποια παιδιά επώνυμα που χωρίς να φταίνε θυσιάστηκαν και αυτά και έγιναν σύμβολα. Δεν ξέρω αν ήταν εντολή του νέου δημάρχου ή σε γνώση της κ. Μπέη. Ακόμη και ο άνθρωπος που πήρε αυτή την πρωτοβουλία, πόσο κουτός μπορεί να είναι;» διερωτήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας. 

«Εγώ πραγματικά θα τα άφηνα μέχρι να λιώσουν από τα πατήματα των ανθρώπων. Που δεν θα έπρεπε να τα πατήσουν κιόλας. Άξιζαν τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους να είναι μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη τα ονοματεπώνυμα όχι των αγνώστων αλλά των γνωστών παιδιών, των γνωστών Ελλήνων που θυσιάστηκαν χωρίς να φταίνε για να εκσυγχρονιστούμε ως χώρα. Εκσυγχρονιστήκαμε; Όχι. Γίναμε λίγο καλύτεροι σε νοοτροπία; Όχι. Ας μείνουμε λίγο πιο ανθρώπινοι έστω για το θεαθήναι. Ας μην τα σβήνανε» συμπλήρωσε. 

«Ντροπή κυρίες και κύριοι, ντροπή! Είτε φταίει ο δήμαρχος, είτε η αντιδήμαρχος ή ακόμα και αυτός ο άνθρωπος να πήρε μόνος του την πρωτοβουλία, ντροπή! Δεν το κάνεις. Είναι σαν να τους ξανασκοτώνεις, το καταλάβατε;» είπε ο παρουσιαστής. 

«Όταν πάτε και σβήνετε βίαια τα ονόματα, που έτσι κι αλλιώς θα τα έσβηνε ο χρόνος, η βροχή, η φθορά, τα πατήματα των περαστικών, είναι σαν να τους ξανασκοτώνεις. Ντροπή! Ενσυναίσθηση λέγεται, που δεν υπάρχει στη χώρα αυτή, δυστυχώς», είπε σε έντονο ύφος ο Γιώργος Λιάγκας.

«Να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη αυτές τις μέρες, μην κουνάτε δάχτυλο, κοιταχτείτε στον καθρέφτη αυτές τις ημέρες, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία», κατέληξε ο Λιάγκας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA