Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η περίπτωση της 105χρονης Lucia DeClerck, που προσβλήθηκε από κορονοϊό και κατάφερε να τον νικήσει. Η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι η πρώτη στη ζωή της DeClerck, αφού η ίδια ήταν ακόμα παιδί το 1918, όταν η ισπανική γρίπη σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Είμαι πολύ τυχερή», δήλωσε στο 6ABC από το κέντρο φροντίδας του Νιου Τζέρσεϊ όπου φιλοξενείται, προσθέτοντας πως αισθάνεται υπέροχα. Μάλιστα, η 105χρονη δεν εμφάνισε ποτέ συμπτώματα, αν και διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της μακροζωίας της - και της ανάρρωσής της από την Covid-19 - η DeClerk αρχικά ανέφερε πως το μόνο που έκανε ήταν να προσεύχεται. «Και δεν τρώω junk food», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η εγγονή της, Shawn Laws O'Neil, ανέφερε ότι ίσως υπάρχει ένα «μυστικό» για τη μακροζωία της DeClerk: η καθημερινή κατανάλωση ξανθών σταφίδων εμποτισμένων με τζιν!

https://twitter.com/WGXAnews/status/1364979919160291329?ref_src=twsrc^tfw

«Δεν είχε ποτέ καρκίνο. Έχει όλα τα δόντια της», συμπλήρωσε η εγγονή της.

Σύμφωνα με τους New York Times, η DeClerk ξεκινά τη μέρα της με εννέα σταφίδες εμποτισμένες με αλκοόλ.

Η νύφη της 105χρονης, Lillie Jean Laws, ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που η DeClerck ζούσε μαζί τους, έπινε επίσης ένα μυστηριώδες ποτό, το οποίο έμοιαζε να είναι ένας συνδυασμός από χυμό αλόης βέρα, μηλόξιδο, τζίντζερ και «λίγο τζιν».

Η DeClerk έχει δύο γιους, 5 εγγόνια, 12 δισέγγονα και 11 τρισέγγονα. Πρόκειται για τη γηραιότερη φιλοξενούμενη του κέντρου φροντίδας Mystic Meadows στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου φροντίδας, η DeClerk έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech στις 25 Ιανουάριου, ενώ την επόμενη ημέρα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Πηγή: foodandwine.com

Διαβάστε ακόμα

Έξι μαθήματα για την αποφυγή του burnout από τους γιατρούς των ΜΕΘ

Οι διατροφικές οδηγίες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού, εν όψει τρίτου κύματος Covid-19

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA