Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι οίκοι μόδας καταφεύγουν συχνά πυκνά στην indie δημιουργία ή/και στο σινεμά για να βρουν τα πρόσωπα εκείνα που είτε θα αποτελέσουν τα κεντρικά πρόσωπα μιας καμπάνιας είτε θα στήσουν την καμπάνια με έναν τρόπο... οραματικό.

Οι βιζιονάριοι της κινηματογραφίας στην υπηρεσία μιας άλλης τέχνης, αυτής του φαίνεσθαι, αυτής του εκφραστικού είναι. Στο παρελθόν έχουμε δει τον Ντέιβιντ Λιντς να αναλαμβάνει την καμπάνια του Οίκου Gucci, τη Σοφία Κόπολα την αντίστοιχη της H&M, τον Μάρτιν Σκορσέζε τη Chanel και τον Γουές Άντερσον την Prada.

Τελευταία προσθήκη σε αυτή τη γέφυρα επικοινωνίας και καλλιτεχνικού διαμοιρασμού ανάμεσα στην 7η Τέχνη και τη μόδα είναι ο υπέροχος Τζιμ Τζάρμους που έφτιαξε ένα short film για την καμπάνια του Yves Saint-Laurent της φετινής άνοιξης και καλοκαιριού.

Στο 9λεπτο βίντεο βλέπουμε τις Τζούλιαν Μουρ, Κλόε Σεβίνιε, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Ίντια Μουρ και Λίο Ράιλι να παρελαύνουν μπροστά από την κάμερα του Τζάρμους σε μια ατμόσφαιρα που φέρνει σε Only Lovers Left Alive με μια αισθητική κλαμπ στο νυχτερινό Βερολίνο να διαπνέει την εικόνα. Οι 5 γυναίκες φοράνε ρούχα από την κολεξιόν και προκαλούν ένα οπτικό ντελίριο στον σερβιτόρο.

https://www.youtube.com/watch?v=f1Sty3Crl2E
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA