Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών άφησε ο τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος «χτυπημένος» από τον κορονοϊό.

Ο Λευτέρης Μυτιληναίος γεννήθηκε στην Αθήνα στις κυκλοφόρησε περίπου 20 ολοκληρωμένα άλμπουμ στούντιο, σε ετικέτες όπως η Columbia Records, η CBS Records International, η EMI και άλλα.

https://www.youtube.com/watch?v=vH0z4RT-i7g

Ο τραγουδιστής ξεκίνησε την καριέρα του από το τάλεντ σόου της εποχής, «Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη, όπου πήρε το πρώτο βραβείο. Η μεγαλύτερη του επιτυχία του ήταν το τραγούδι «Αμφιβολίες» σε μουσική στίχους Γρηγόρη Μπιθικώτση.

https://www.youtube.com/watch?v=sLu2zQk-s18

Ο Μυτιληναίος είχε ερμηνεύσει πολλά γνωστά λαϊκά τραγούδια όπως «Ποια είσαι εσύ;», «Γιατί μου τη θυμίσατε», «Λείπεις εσύ», «Αλίμονο», «Δεν είναι ίδιες οι καρδιές», «Μακάρι να πίστευε», «Τα Είδωλα» και το «Κομπάρσος της καρδιάς σου δεν θα γίνω». Μέσα στις εκλεκτές του συνεργασίες περιλαμβάνονται Μπιθικώτσης, Ρεπάνης, Κατσαρός, Πυθαγόρας, Γκάτσος, Μούτσης, Άκης Πάνου, Χιώτης, Μητσάκης, Κατινιάρης, Σούκας και πολλοί ακόμη.

https://www.youtube.com/watch?v=9t83VE5adoI

Ο ίδιος δούλευε για πολλά χρόνια σε μεγάλες πίστες και «είχε φάει τη νύχτα με το κουτάλι». Μάλιστα, σε παλιότερη συνέντευξη του είχε πει χαρακτηριστικά «H νύχτα; Παραπαίει. Κοντεύει να γίνει μέρα. Και αυτό δεν το λέω για καλό. Δεν υπάρχει πια καψούρα, ούτε ρομαντισμός. Επικράτησε ένας στυγνός ρεαλισμός. Δεν φταίνε, βέβαια, οι άνθρωποι. Όταν κάποιος δεν έχει λεφτά στην τσέπη του... Πώς να είσαι ρομαντικός, όταν έχεις άδειο στομάχι; Πώς να βολτάρεις στους δρόμους, όταν δεν έχεις να φας; Ο άνθρωπος ξέφυγε, τον ξέφυγαν- πέσ’ το όπως θες- από αυτό που έπρεπε να είναι. Και το λέω και στον εαυτό μου. Δεν βγάζω την ουρά μου απέξω. Άλλος ήταν ο προορισμός του και αλλού έχει πάει».

https://www.youtube.com/watch?v=6P7Xwt3Ruuc
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA