Μουσική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο Weeknd δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για επισιτιστική βοήθεια στην Αιθιοπία

Ο γνωστός τραγουδιστής Weeknd δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στην Αιθιοπία, σε μια προσπάθεια στήριξης της χώρας

Ο Weeknd το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Έιμπελ Μάκονεν Τέσφεϊ, είναι γιος μεταναστών από την Αιθιοπία, του Μάκονεν και της Σάμρα Τέσφεϊ.

Ο τραγουδιστής τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι έχει κάνει μια δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (WFP) για επισιτιστική βοήθεια στην Αιθιοπία, καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή Tigray συνεχίζονται.

«Η καρδιά μου ραγίζει για τον λαό μου, τον λαό της Αιθιοπίας καθώς αθώοι πολίτες, από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένους ανθρώπους, δολοφονούνται χωρίς λόγο και ολόκληρα χωριά εκτοπίζονται από τον φόβο και τις καταστροφές», έγραψε ο Weeknd σε ανάρτησή του στο Instagram.

Θα δωρίσω 1 εκατομμύριο δολάρια για να παράσχω 2 εκατομμύρια γεύματα μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών και ενθαρρύνω όσους μπορούν να πράξουν το ίδιο» συνέχισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Weeknd προβαίνει σε μια φιλανθρωπική ενέργεια, καθώς έχει κάνει πολλές σημαντικές δωρεές και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 2020 δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για τους πληγέντες από τον κορονοϊό και 500.000 δολάρια σε οργανώσεις που καταπολεμούν τη φυλετική ανισότητα.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Weeknd (@theweeknd)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#δωρεά #Weeknd

Best of Internet