Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την καριέρα του, την προσωπική του ζωή και όσα του έχουν συμβεί στη μουσική σκηνή μίλησε ο Κώστας Τουρνάς.

«Έμεινα κι εγώ αποσβολωμένος όταν μου είπαν στην εταιρεία μου ότι έχω πεθάνει καλλιτεχνικά. Όλοι θα κάνουμε τα λάθη μας και θα πούμε τις σαχλαμάρες μας. Έχω ακούσει να λένε τα τέρατα. Δεν υπολογίζω πολύ στον άμεσο λόγο. Είναι περιττό να επιχειρείς μανιωδώς κάτι. Κάνεις το καλύτερό σου, φτάνει» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τουρνάς και συνέχισε μιλώντας στην ΕΡΤ:

«Το τηλέφωνο δεν χτυπούσε ειδικά από την μεταπολίτευση και μετά. Ο κόσμος διψούσε για το πολιτικό τραγούδι, εκεί περνάς λίγο στο πλάι, στην άκρη, δεν σε αναζητάνε, δεν σε θέλουν για δουλειές. Έκανα χιλιάδες πράγματα. Δούλεψα σαν μουσικός σε στούντιο, πήγα να παίξω σαν μουσικός, έγραψα λαϊκά τραγούδια με ψευδώνυμο. Έκανα ό,τι πέρναγε από το χέρι μου και ούτε με στενοχώρησε, ούτε μετάνιωσα και ούτε το θεωρώ βάρος».

Από τη μνήμη του δεν ξεγράφεται η αντίδραση του πατέρα του, όταν του ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική. «Μου είπε ότι τους μουσικούς τους θάβουν με έρανο» εννοώντας ότι δεν έχουν μέλλον να βιοποριστούν» είπε.

Ούτε μια στιγμή δεν μετάνιωσε για την απόφαση του. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχω χωρίς τη μουσική. Για μένα ήταν ευλογία. Είμαι ευγνώμων στον κόσμο, που με συντήρησε όλη μου τη ζωή. Είμαι διπλά ευγνώμων στους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχαναν την ευκαιρία να τονώσουν τον ψυχισμό μου με τα αισθήματά τους, με τις πράξεις τους, με τις κινήσεις τους. Ας ελπίσουμε πως κι εγώ θα καταφέρω κάτι ακόμα, ένα τραγούδι, κληρονομιά λίγο πολύ, που θα μιλά για το αύριο των ανθρώπων, που όντως προδιαγράφεται ωραίο, ανεξάρτητα τι θα μεσολαβήσει» πρόσθεσε.

Τέλος για τη διάλυση της μπάντας Poll εξήγησε: «Είχα σημείο εμμονής ότι αυτό που δώσαμε στον κόσμο δεν ήταν επιχείρηση. Οι άνθρωποι που μας αγαπούσαν, αγαπούσαν εκείνη τη ομάδα. Αν δεν μέναμε έτσι, δεν είχε νόημα να συνεχιστεί το συγκρότημα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA