Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σας ικετεύω όσοι δεν έχετε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό να το κάνετε». Με τον τρόπο αυτό ο Brian May, ο κιθαρίστας των εμβληματικών Queen, ανακοίνωσε πως, αν και τριπλά εμβολιασμένος, νόσησε από τον κορονοϊό και όπως είπε ήταν «η χειρότερη γρίπη που μπορείς να φανταστείς». Ο 72χρονος μουσικός μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ανέβασε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο εξήγησε λεπτομερώς για το πώς πιστεύει ότι προσβλήθηκε από τον ιό και περιέγραψε όλα τα συμπτώματα που παρουσίασε σε διάφορα στάδια της νόσησής του, ενώ παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι τον ακολουθούν να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Η σύζυγός μου Anita και εγώ ήμασταν απίστευτα προσεκτικοί και πραγματικά δεν πηγαίναμε πουθενά. Ήμασταν κατά κάποιο τρόπο πολύ απομονωμένοι τους τελευταίους 20 μήνες που διαρκεί όλη αυτή η κατάσταση. Το περασμένο Σάββατο, αποφασίσαμε να πάμε σε ένα γεύμα γενεθλίων. Και σκεφτήκαμε: «Α, αυτή είναι η τελευταία κοινωνική εκδήλωση στην οποία θα πάμε – όχι ότι πάμε σε πολλές ούτως ή άλλως. Θα το ρισκάρουμε. Όλοι είναι τριπλά εμβολιασμένοι. Όλοι έπρεπε να είχαν κάνει το πρωί αρνητικό τεστ. Οπότε φάνηκε να έχει στηθεί με μεγάλη ασφάλεια», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Αλλά, φυσικά, ξέρεις ότι παίρνεις ένα ρίσκο… Φαινόταν ασφαλής η κατάσταση. Έχεις το αρνητικό τεστ και έχεις εμβολιαστεί τρεις φορές. Οπότε τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Νομίζαμε ότι βρισκόμασταν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, οπότε δεν φορούσαμε μάσκες. Όχι και τόσο. Αξίζει λοιπόν να το γνωρίζετε αυτό».

«Τώρα, αν επρόκειτο για μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου όπου όλοι κάθονται λίγα μέτρα μακριά μεταξύ τους, ίσως αυτό να μην συνέβαινε, αλλά το νέο στέλεχος, η νέα μετάλλαξη φαίνεται να είναι τόσο απίστευτα μεταδοτική, που δεν είμαι καν σίγουρος ότι αυτό θα ήταν ασφαλές, εξαπλώνεται με τόσο ανησυχητικό ρυθμό», πρόσθεσε αναφερόμενος στη μετάλλαξη Ομικρον.

Τα έντονα συμπτώματα

«Το προηγούμενο Σάββατο έγινε το πάρτι. Την Κυριακή, η Anita είχε λίγο βήχα. Εγώ ένιωθα κάπως καλά – ίσως λίγο συνάχι. Τη Δευτέρα, αρχίσαμε και οι δύο να έχουμε κάποια συμπτώματα. Και σκεφτήκαμε ότι ίσως έχουμε γρίπη ή κάτι άλλο. Κάναμε τεστ όλη την ώρα και τα τεστ ήταν αρνητικά. Και την Τρίτη, άκουσα ότι νομίζω ότι οκτώ άτομα από το πάρτι είχαν ήδη βρεθεί θετικά και είχαν προσβληθεί από τον COVID. Και συνειδητοποίησα ότι και αυτοί είχαν βγει θετικοί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Έτσι, το βράδυ της Τρίτης κάναμε άλλη μια φορά τεστ και ήμασταν και οι δύο θετικοί. Επομένως, χρειάστηκε τόσος χρόνος – από το βράδυ του Σαββάτου έως την Τρίτη – για να δείξει κάτι το τεστ. Αλλά θα υπέθετα ότι ήμασταν μολυσμένοι όλο αυτό το διάστημα. Έτσι, δυστυχώς, το τεστ δεν σας δίνει ανοσία από την εξάπλωσή του. Ευτυχώς, μείναμε μακριά από όλους, γιατί είχαμε ένα μικρό προαίσθημα. Έτσι, ελπίζω ότι δεν μολύναμε κανέναν άλλο, αν και δεν είμαι σίγουρος. Τώρα βρισκόμαστε σε καραντίνα», αποκάλυψε.

Η χειρότερη γρίπη που μπορείτε να φανταστείτε

Ο Brian May είπε στη συνέχεια ότι πέρασε «δύο φρικτές ημέρες» μετά το θετικό τεστ για COVID-19. «Πρέπει να πω ότι είναι σαν τη χειρότερη γρίπη που μπορείτε να φανταστείτε, πραγματικά. Και ένιωσα πολύ απελπισμένος. Αλλά, ναι, ήμασταν και οι δύο πολύ άσχημα. Εγώ ειδικά, ήμουν αξιολύπητος, δεν ήθελα να μιλήσω σε κανέναν, δεν ήθελα να δω κανέναν, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Είχα ένα χάος στο κεφάλι μου και όλα τα συμπτώματα της γρίπης, έναν τρομερό βήχα. Τώρα, Σάββατο – αυτή είναι η έβδομη μέρα – και αισθάνομαι πολύ καλά. Ένιωθα αρκετά καλά τις τελευταίες δύο ημέρες. Οπότε αυτό το πράγμα όντως φεύγει», ανέφερε.

Τρέξτε να εμβολιαστείτε

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι στα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι οποίοι βρίσκονται ακριβώς στο όριο μεταξύ ζωής και θανάτου. Και δεν μπορώ να σας τονίσω αρκετά – αυτή δεν είναι η αντίδραση που θα είχε το σώμα μου από μόνο του. Έχει αυτή την αντίδραση επειδή εμβολιάστηκα τρεις φορές με Pfizer. Και σας ικετεύω και σας εκλιπαρώ να πάτε και να εμβολιαστείτε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, γιατί χρειάζεστε τη βοήθεια. Έχασα έναν από τους καλύτερους φίλους μου από COVID πολύ γρήγορα, μέσα σε έξι ημέρες, τον σκότωσε. Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει τις τελευταίες έξι ημέρες, αλλά δεν το έκανε επειδή εμβολιάστηκα».

«Με πιάνει απελπισία να βλέπω αυτούς τους ανθρώπους να διαμαρτύρονται κατά του εμβολίου, να διαμαρτύρονται για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους επειδή μπορεί να χρειαστεί να φορέσουν μάσκα. Χριστέ μου, παιδιά, οι γονείς μας πολέμησαν σε πολέμους και τους αφαιρέθηκαν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Το μόνο που ζητάει κανείς είναι να αναλάβετε το κομμάτι σας και να προσπαθήσετε να ενωθείτε ενάντια σε αυτόν τον εισβολέα. Και είναι ένα άσχημο πράγμα και δεν έχει τελειώσει ακόμα», υπογράμμισε ο Brian May.

https://www.instagram.com/p/CXuY5vJqRSA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA