ΜΟΥΣΙΚΗ
15/04/2022 03:50

Νίκος Βουρλιώτης: Η τραπ είναι ο καθρέφτης της σημερινής κοινωνίας

«Δεν είναι ένοχη η τραπ. Η κοινωνία είναι ένοχη. Η μουσική είναι πάντα η βιτρίνα της κοινωνίας» είπε ο Νίκος Βουρλιώτης ο οποίοες βρέθηκε καλεσμένος της Αννίτας Πάνια στην εκπομπή του Open «Ανοιχτά» - Τι είπε για τον Mad Clip

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νίκος Βουρλιώτης: Η τραπ είναι ο καθρέφτης της σημερινής κοινωνίας
Πηγή: Open
Ανάγνωση:

Στον καναπέ του «Ανοιχτά» με την Αννίτα Πάνια κάθισε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Βουρλιώτης και μίλησε για όλους και για όλα. Η παρουσιάστρια της εκπομπής τον ρώτησε, μεταξύ άλλων, για τη διαφορά ανάμεσα στη ραπ και τραπ μουσική, με τον τραγουδιστή να απαντά, πως η διαφορά βρίσκεται στο «εγώ» των ερμηνευτών. Ο Νίκος Βουρλιώτης μίλησε και για τον MadClip, με τον οποίο ήταν πολύ φίλοι και ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι έχει φύγει.

«Η ραπ μουσική ξεκινά από το ''εγώ'' και τους ''τρελούς εγωισμούς''! Ποιος το έφερε πρώτος. Ποιος το διαφοροποίησε. Ποιος το έβαλε στα κλαμπ. Ποιος πούλησε περισσότερο. Έχει να κάνει και με μια προσπάθεια κάποιων καλλιτεχνών ή κάποιων συγκροτημάτων να επικρατήσουν ως πρώτοι. Και εγώ προσπαθώ να βρω τις διαφορές μεταξύ της τραπ και της ραπ. Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Χιπ χοπ και Ράπ. Ραπ είναι ο τρόπος που ραπάρεις στο μικρόφωνο. Η ερμηνεία. Η χιπ χοπ είναι η όλη η φάση. Η κουλτούρα. Σήμερα το τραπ είναι μια μετεξέλιξη της χιπ χοπ μουσικής» είπε ο Νίκος Βουρλιώτης και πρόσθεσε:

Video Loading...

«Έχει ένα πολύ συγκεκριμένο λυρικό οπτικό πεδίο. Εκεί και το εγώ είναι με κεφαλαία γράμματα. Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι πως δεν μας ενδιαφέρει η διαδρομή αλλά το που θα φτάσουμε. Δεν μου είναι εύκολο να ταυτιστώ με το λυρικό περιεχόμενο της τραπ. Δεν είναι ένοχη η τραπ. Η κοινωνία είναι ένοχη. Η μουσική είναι πάντα η βιτρίνα της κοινωνίας. Πριν φύγει από τη ζωή ο Mad Clip είχαμε βγει για φαγητό μαζί και τα είπαμε και κατάλαβα πολλά πράγματα. Εντοπίζω το αυθεντικό και εντοπίζω ποιος το κάνει για να το κάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΝΙΑ ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΣ MAD CLIP ΤΡΑΠ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ