ΜΟΥΣΙΚΗ
29/06/2022 18:26

«Εκτός τόπου και χρόνου – Μαζί ξανά» - Αλκίνοος Ιωαννίδης: Σε καλοκαιρινή περιοδεία ο γνωστός τραγουδιστής

Καλοκαιρινή περιοδεία θα πραγματοποιήσει ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο την ηχογράφηση που είχε γίνει στον Λυκαβηττό πάνω από είκοσι χρόνια πριν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
«Εκτός τόπου και χρόνου – Μαζί ξανά» - Αλκίνοος Ιωαννίδης: Σε καλοκαιρινή περιοδεία ο γνωστός τραγουδιστής
Πηγή: NDP Photos
Ανάγνωση:

Πέρασαν πάνω από είκοσι χρόνια και όμως ο ζωντανός δίσκος που ηχογραφήθηκε εκείνο το βράδυ στον Λυκαβηττό εξακολουθεί να μας ταξιδεύει. Φέτος παίζουμε μαζί ξανά για να γιορτάσουμε το εδώ και το τώρα. Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Μιχάλης Καπηλίδης, Σταύρος Λάντσιας και Μιλτιάδης Παπαστάμου δύο δεκαετίες μετά στήνουμε μαζί ξανά μια ηλεκτρική γιορτή, τραγουδώντας όσα μας φέρνουν σήμερα εδώ. Για να μοιραστούμε όσα ζήσαμε στο χθες και όσα ονειρευόμαστε για το αύριο. Αλλά, κυρίως, για να συναντηθούμε στην παρούσα στιγμή. Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν. Παίζουμε μαζί ξανά γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!

Δύο ημέρες μετά την πρώτη συναυλία τους στο Φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έγραψε: «Ηλεκτρισμός απ’ την αρχή, μετά από χρόνια «ακουστικής περισυλλογής». Το μπάσο του Γιώτη πιο βαθύ από ποτέ, τα τύμπανα του Μιχάλη ακούραστα, τα πλήκτρα του Σταύρου πάντα μαγικά, το βιολί και η μπλουζ φυσαρμόνικα του Μίλτου άλλοτε να ουρλιάζουν κι άλλοτε να κελαηδούν. Γράφει, ο καθένας τους, την ιστορία του στο μεγάλο τετράδιο της μουσικής μας. Έχουμε γραφτεί όμως ανεξίτηλα και ο ένας στην ιστορία της ζωής του άλλου!

Χρόνια αναρωτιόμουν πώς θα ήταν άραγε αν ξαναπαίζαμε μαζί. Όταν όμως έπιασα την ηλεκτρική κιθάρα ανεβαίνοντας στην πρώτη συναυλία στο Φεστιβάλ Πηνειού, δεν είχα πια ερωτήματα. Βρεθήκαμε με την ίδια ανάσα μέσα στη θάλασσα των τραγουδιών, σαν αδέρφια που συναντήθηκαν μετά από χρόνια. Χωρίς νοσταλγία για τα παλιά, μα με βαθιά την ανάγκη να μοιραστούμε όσα είμαστε σήμερα.

Η συγκίνηση μεγάλη, η ένταση των ηχείων το ίδιο, ο παλμός του κοινού ασταμάτητος, η μοιρασιά απλόχερη. Σε μια στιγμή, έφυγε το βάρος πολλών και δύσκολων χρόνων από τις πλάτες μας. Ζήσαμε μια ηλεκτρική γιορτή που δεν θα ξεχάσω. Ανυπομονώ για τις συναυλίες των ερχόμενων ημερών! Αλκίνοος Ιωαννίδης».

Οι σταθμοί της περιοδείας

  • 30/6: Αθήνα, Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Rolling Stone Festival
  • 3/7: Κομοτηνή, Φεστιβάλ Φαναριού, στο πλαίσιο του Rolling Stone Festival
  • 4/7: Θεσσαλονίκη, Μονή Λαζαριστών, στο πλαίσιο του Rolling Stone Festival
  • 13/7: Παλαιό Φάληρο, Faliro Summer Theater
  • 6/8: Νεστόριο, River Party
  • 26/8: Λευκωσία, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας
  • 27/8: Λεμεσός, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ