Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του 20ού Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του, καθώς στον μεγάλο τελικό επικράτησε του αξιόμαχου Προμηθέα Πάτρας με 91-79. Πολυτιμότερος του τελικού ο Ιωάννης Παπαπέτρου  με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, εξαιρετικός ο Χεζόνια (18π.), αποκάλυψη ο Κλαβέλ (23π.) των Πατρινών.

Οι «πράσινοι» έφτασαν στην 20η κατάκτηση Κυπέλλου στον 25ο τελικό της ιστορίας τους, παρά την αντίδραση που προσπάθησε να βγάλει ο Προμηθέας και την αντεπίθεση που επιχείρησε στα τελευταία λεπτά. Όμως, ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε αντίθετη άποψη!

Στην πρώτη χρονιά της καριέρας του ως αρχηγός του Παναθηναϊκού ήθελε να πάρει το τρόπαιο για να το σηκώσει πρώτος στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Όχι μόνο ήταν εκείνος που είχε σημειώσει τους 17 από τους 45 πόντους της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και εκείνος που έβαλε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του τη στιγμή που οι Πατρινοί είχαν επιστρέψει από το -14 (77-63 στο 36') και είχαν μειώσει σε 80-77 02:45 πριν από το τέλος.

Όμως, εκεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Παπαπέτρου και με πέντε σερί πόντους έβαλε «φρένο» στις όποιες ελπίδες είχαν δημιουργηθεί στους παίκτες του Μάκη Γιατρά.  Έτσι οι «πράσινοι» κατέκτησαν τρόπαιο για 26η συνεχόμενη σεζόν, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναδείχτηκε MVP του τελικού.

Από τον Προμηθέα η αποκάλυψη ήταν ο Τζιαν Κλαβέλ, ο οποίος στο ντεμπούτο του λίγο έλειψε να πάρει τον τελικό ... μόνος του με συνεχόμενους πόντους στα τελευταία λεπτά (23π., 6/10δίπ., 2/5τρ., 5/5β.)

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 45-41, 68-58, 91-79

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA