Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να χρειάστηκε το πέμπτο παιχνίδι (89-43) της σειράς των ημιτελικών της Basket League για να αποκλείσει την αξιόμαχη στα προηγούμενα ματς Λάρισα, όμως, έστω και έτσι κατάφερε να προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Ετσι, επανέρχονται και οι μάχες «αιωνίων» στην καταληκτική φάση μετά από τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μετά τη Μύκονο συνεχίζει τις διακοπές του στην Πάρο

Κορυφαίος ο Γουάιτ με 17 πόντους, με τον Νέντοβιτς να ακολουθεί με 16π. Επίσης, στους 14π. σταμάτησε ο Μέικον, με τον Παπαπέτρου να είχε 11π. και τον Παπαγιάννη να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 10π. και 10 ριμπάουντ. Από την ομάδα της Θεσσαλίας, που θα παίξει στους μικρούς τελικούς με τον Προμηθέα, ξεχώρισαν οι Κρουμπάλι και Ζάρας με 11π. και 10π. αντίστοιχα.

Τον αγώνα παρακολούθησε από τα επίσημα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του, Στέφανο Δέδα. Για τις θέσεις 3-4 θα αναμετρηθούν ο Προμηθέας Πατρών με τη Λάρισα.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 46-23, 73-35, 89-43

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Σίβα, Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 11 (1), Γουάιτ 17 (4), Νέντοβιτς 16 (3), Μέικον 14 (4), Μποχωρίδης 2, Κασελάκης, Χουγκάζ, Έβανς 6, Μαντζούκας 5 (1), Σαντ Ρος 8.

ΛΑΡΙΣΑ (Φώτης Τακιανός): Κρουμπάλι 11 (1), Καράμπελας, Μπερζίνς 2, Μάριτς 4, Μούντι 6 (2), Χάντσον 2, Τσαϊρέλης 4, Βησσαρίου, Σπυρόπουλος, Ζάρας 10 (2), Παπαντωνίου 4 (1).

Αποδοκιμασίες κατά Γιαννακόπουλου, έφυγε από το ΟΑΚΑ

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά μετά από τον Μάρτιο του 2020. Ο ιδιοκτήτης του τριφυλλιού επανεμφανίστηκε, ωστόσο αποχώρησε πριν από την ολοκλήρωση του α' 10λέπτου. Περίπου 30-40 από τους οργανωμένους που κάθονταν στο σημείο εκείνο, ξεκίνησαν μετά το 4ο λεπτό του αγώνα να αποδοκιμάζουν τον Γιαννακόπουλο με ένα υβριστικό σύνθημα. Όταν επαναλήφθηκε περίπου 4-5 φορές, ο ιδιοκτήτης του τριφυλλιού αποχώρησε εκνευρισμένος από το γήπεδο, πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Νωρίτερα στο ματς, είχε προηγηθεί κι ένα σύνθημα κατά των παικτών για την «βαριά φανέλα» του τριφυλλιού. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA