Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κόντρα στην ΑΕΚ με την επιτροπή αδειοδοτήσεων για την Basket League συνεχίζεται, με την Ενωση μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της όπου μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση» συνεχίζεται, καθώς την Πέμπτη απέστειλε επιστολή στον Σύνδεσμο με την οποία ζητά μεταξύ άλλων την ακύρωση της διαδικασίας αδειοδότησης «για την καταχρηστική και μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων της».

Διαβάστε ακόμη: Basket League: Μία «ανάσα» από την τρίτη θέση η Λάρισα - Κέρδισε με 88-84 τον Προμηθέα Πατρών

Λίγη ώρα πριν από το κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ όπου θα συζητηθούν τα θέματα για την αδειοδότηση των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην Basket League της σεζόν 2022-23, οι «κιτρινόμαυροι» μέσω επιστολή τους ζητούν τον επανέλεγχο όλων των φακέλων αλλά και τη διάλυση της Επιτροπής Αδειοδότησης. Την Τετάρτη, παραιτήθηκε από τη συγκεκριμένη επιτροπή ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Σταύρος Δουβής, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα έκανε λόγο για «"εγκληματική οργάνωση", που κάνει κουμάντο στο ελληνικό μπάσκετ» ενώ ενημέρωσε πως η ΚΑΕ και ο μεγαλομέτοχος Μάκης Αγγελόπουλος «θα κινηθούν με αγωγές κατά των μελών της Επιτροπής πλην του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις διαρροές, τέσσερις ομάδες της φετινής Basket League δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής τη νέα σεζόν λόγω ελλείψεων στους φακέλους που έχουν καταθέσει. Οι συγκεκριμένες διαρροές ανέφεραν πως μία από τις ομάδες είναι και η ΑΕΚ.

Στην επιστολή της η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ αναφέρει πως: «H AEK BC σε συνέχεια των χθεσινών ενημερώνει, ότι απέστειλε επιστολή προς τον ΕΣΑΚΕ με την οποία ζητεί, όπως συμπεριληφθούν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. τα κάτωθι:

  1. Επανέλεγχος των φακέλων όλων των ΚΑΕ σε ανοιχτή διαδικασία με παρουσία των εκπροσώπων όλων των ΚΑΕ, λόγω βάσιμων ενδείξεων/αποδείξεων ότι δεν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία
  2. Λήψη απόφασης για διάλυση της Επιτροπής Αδειοδότησης λόγω μη προσήκουσας, καταχρηστικής και μεροληπτικής άσκησης των καθηκόντων της
  3. Λήψη απόφασης για ακυρότητα της διαδικασίας αδειοδότησης και ακύρωση της εισήγησής της στο σύνολό της
  4. Λήψη απόφασης για διενέργεια ελέγχου παράνομων πράξεων μελών της επιτροπής, συλλογής καταγγελιών και σύσταση φακέλων για άσκηση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA