Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο προπονητής κάνει τρομερή δουλειά. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητάει η ομάδα. Πρέπει να βάζουμε πιο ρεαλιστικούς στόχους. Μακάρι να προκριθούμε». Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σήμερα, Σάββατο (6/8) στη media day της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια και κύπελλα».

«Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ και μέρα με την ημέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε. Σε όλες όσες διοργανώσεις έχω πάει με την Ελλάδα δεν πήγαμε ούτε στα προημιτελικά. Πρέπει να δεθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια και κύπελλα. Πρέπει να δημιουργήσουμε χημεία και το κατάλληλο κλίμα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο. Με το καλό να πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Μακάρι να μπορέσουμε να το κάνουμε φέτος. Έχει σημασία να μάθουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλο. Και εγώ στο Μιλγουόκι είμαι ο καλύτερος. Εδώ είμαστε όλοι οι καλύτεροι, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σαν ομάδα», τόνισε.

«Δεν είναι δική μου δουλειά είναι του προπονητή το πώς μπορεί να γίνει καλύτερη η ομάδα. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολλά. Και γιατί δεν ήταν τις προηγούμενες φορές πιθανό το μετάλλιο και είναι τώρα; Δεν μπορεί να σκεφτόμαστε μετάλλιο, πάντα αυτό κάνουμε και τρώμε τα μούτρα μας. Πρέπει να το πετύχουμε κάτι πριν αποχωρήσουν οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου. Πάμε βήμα - βήμα. Βήμα - βήμα να φτάσουμε στους οκτώ. Μακάρι εκεί να είμαστε καλοί και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε κάνει δύο προπονήσεις.  

Ο προπονητής κάνει τρομερή δουλειά. Μας φέρνει κοντά, μας εξηγεί. Δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μπορεί η ομάδα να με βοηθήσει να παίζω όπως στους Μπακς, αλλά έτσι θα πρέπει να γίνει και το ίδιο για παράδειγμα για τον Σλούκα στον Ολυμπιακό ή τον Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητάει η ομάδα, ακόμα και 6-7 θα παίξω. Έχουμε μία ευκαιρία μπροστά μας. Έχουμε μια ευκαιρία να το κάνουμε. Να παίξουμε σωστά, να παίξουμε άμυνα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε.

Μακάρι να προκριθούμε. Από την προπόνηση που κάναμε χθες, δεν νομίζω ότι είμαστε ομάδα για μετάλλιο. Έχουμε όμως την ευκαιρία, αν ακούσουμε τον προπονητή μας, αν δουλέψουμε σωστά, να το κάνουμε. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να έχω ρεαλιστικούς στόχους. Τα μυαλά μου δεν παίρνουν αέρα. Είμαι ταπεινός», πρόσθεσε, ενώ για τη συνύπαρξη με τα αδέρφια του στην εθνική ομάδα  τόνισε: «Είναι ένα όνειρο που έχει γίνει πραγματικότητα. Να παίξουμε με τα αδέρφια μου μαζί στην Εθνική. Να κάνουμε μαζί προπόνηση. Να μαρκάρουμε ο ένα τον άλλο. Είμαι χαρούμενος. Όταν μπαίνουν στο γήπεδο είναι συμπαίκτες μου, όχι τα αδέρφια μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA